«Σπονδή» στη Νάουσα: Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδρύθηκε από τον chef Άγγελο Χατζηστυλλή το 2003 και έκτοτε μετράει είκοσι ένα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, αφοσίωσης σε παραδοσιακές ελληνικές και τοπικές γεύσεις της Νάουσας αλλά και γαστρονομικές εκπλήξεις.
Κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου, η Νάουσα στους περισσότερους είναι φημισμένη για τα νερά της αλλά για τις επιδόσεις και διακρίσεις της στην οινοπαραγωγή, με γνωστότερη και κατοχυρωμένη Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας την παγκοσμίως φημισμένη και ιδιαίτερη ποικιλία του ξινόμαυρου. Αλλά η Νάουσα εδώ και χρόνια αποτελεί και έναν ανερχόμενο εξαιρετικό προορισμό για όσους ασχολούνται με τον γαστρονομικό τουρισμό
«Σπονδή» = Εστίαση στη Νάουσα
Αν θέλεις να “δέσεις” αυτόν τον γραφικό προορισμό, με μία γαστρονομική επίσκεψη που θα σου μείνει αξέχαστη όσο καιρός και αν περάσει και παράλληλα να συνδυάσεις και την οινογνωσία δοκιμάζοντας εξαιρετικές ετικέτες κρασιού τότε δεν έχεις παρά να αναζητήσεις την εξής διεύθυνση: Πλατεία Καρατάσιου 17.
Σπονδή: είναι κάτι παραπάνω από σαφές και μόνο από την ονομασία του τίτλου, που παραπέμπει σε βακχικές οινοποσίες και άλλες αντίστοιχες επίσημες αρχαίες ελληνικές τελετές, πως δεν μπορείς να περιμένεις τίποτε λιγότερο από αυτό το εστιατόριο της Νάουσας με την αντίστοιχη ονομασία που η φήμη του ξεπερνά τα όρια του νομού.
Σπάλα χοιρινή λεμονάτη, μοσχαρίσιο οσομπούκο, χοιρινό με άγρια μανιτάρια και τραχανά, χιουνκάρ μπεγιεντί, αλλά και κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, χοιρινό σελινάτο αυγολέμονο, χταποδάκι με χυλοπιτάκι, γίγαντες με λουκάνικα. Πιάτα ημέρας που καθημερινά ανανεώνονται αναλόγως εποχής και μαγειρεμένα παραδοσιακά φαγητά όπως Ριζότο με κολοκύθα φέτα & σαφράν, ρεβίθια με σπανάκι, γιουβαρλάκια αυγολέμονο, κόκορα με χυλοπιτάκι ή χταπόδι με κοφτό μακαρόνι. Η ποικιλία και ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μεγάλος και θα σας βάλει σε πειρασμό να διαλέξετε περισσότερα πιάτα.
Εξαιρετική πρόταση και οι μεζέδες που μπορείς να δοκιμάσεις στην Σπονδή με διασημότερους τους κρεμμυδοκεφτέδες, τα μανιτάρια με σως μουστάρδας, τον μπάτσιο σαγανάκι. Ο κατάλογος διευρύνεται από τους ιδιοκτήτες και ο απαιτητικός καλοφαγάς δεν πλήττει ποτέ.
Για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη δική τους “σπονδή” στο σπίτι ή την εργασία τους, το κατάστημα φροντίζει να ενημερώνει και μέσω social media για κάποιες από τις γευστικές προτάσεις της ημέρας και να πραγματοποιεί και delivery.
Η βαθμολογία στις κριτικές των πελατών είναι άριστη και οι πελάτες προτιμούν ξανά και ξανά τις υπέροχες και μοναδικές δημιουργίες του σεφ. Η Σπονδή ξεχωρίζει για τις γεύσεις, τις πολύ λογικές τιμές, την ευγένεια του προσωπικού και την εξυπηρέτηση.
Θα σας εξομολογηθώ όμως τι ήταν αυτό που κυρίως με εντυπωσίασε από τη πρώτη φορά που ήρθα στη Σπονδή: Συνάντησα κάτι πολύ σπάνιο για μαγαζιά αυτού του επιπέδου. O chef δεν επιχειρεί ούτε στο ελάχιστο να σε εντυπωσιάσει με την εμφάνιση του πιάτου. Αυτό το λέω γιατί συνήθως στα γκουρμέ μαγαζιά βλέπουμε περίτεχνα μεγάλα πιάτα με πινελιές “ζωγραφισμένες” δεξιά, αριστερά, γύρω-γύρω. Εδώ δεν έχει τέτοια, γιατί ο chef ξέρει ότι θα σε κατακτήσει ολοκληρωτικά με τη γεύση του. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δεν είναι “στημένες”. Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία αυτό θα σου φέρουν. Μερίδες μεγάλες χορταστικές που με τη πρώτη πιρουνιά που θα δοκιμάσεις, θα το πω κομψά: Θα νιώσεις μια έκρηξη γεύσεων να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο σου. Θα σε μαγέψει και θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο των καλοφαγάδων. Μπορεί το ίδιο πιάτο να το έχεις δοκιμάσει σε δεκάδες μαγαζιά, εδώ θα γευτείς κάτι ξεχωριστό, κάτι απογειωτικό που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάποιες φορές ήρθαμε στη Νάουσα μόνο και μόνο για φάμε στη Σπονδή.
Tip 1: Mην παραλείψεις να ρωτήσεις, αν δεν γνωρίζεις ήδη τι είναι το «γκαβόψαρο». Στην περίπτωση που αποφασίσεις να δοκιμάσεις αυτήν την απόλυτη νοστιμιά, επιβάλλεται να τη συνοδέψεις με κάποιο από τα παραδοσιακά τσίπουρα Νάουσας, για τα οποία επίσης φημίζεται η περιοχή.
Tip 2: Aν βρεθείς εκεί, μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις οπωσδήποτε κάποια από τις τουλάχιστον 120 ετικέτες κρασιού που ολοένα και αυξάνονται, με ιδιαίτερη προφανώς έμφαση στην ποικιλία του ξινόμαυρου, προκειμένου να εξασφαλίσεις την απόλυτη γευστική εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει η Νάουσα. Είναι βέβαιο ότι θα ξαναεπισκεφτείς και τη Νάουσα και τη Σπονδή!
Tip 3: Συμβουλή – Nα τους παρακολουθείς στα social, (θα τα βρεις παρακάτω στο info) σχεδόν καθημερινά ανεβαίνει το μενού της ημέρας (να προλάβεις να τηλεφωνήσεις να κάνεις κράτηση και να ζητήσεις αυτά που λαχταράς)
Tip 4: Προσοχή παγίδα, αν επιλέξεις μία φορά τη Σπονδή, θα κολλήσεις και σίγουρα θα την ξαναεπισκεφθείς.
► Info
«Σπονδή»
Εστιατόριο
📍 Πλατεία Καρατάσου 17| Νάουσα | 59200
Ωράριο: Καθημερινά: 12:00-23:00, Κυριακή: 12:00 – 17:30 και Τρίτη: Κλειστά
📞 + Delivery 2332 022233
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε