{ Τελευταία νέα }

Spot: Ο Σκύλος-ρομπότ που «περιπολεί» σε πάρκο στη Σιγκαπούρη και ελέγχει τις αποστάσεις ασφαλείας (βίντεο)


Κατηγορίες: Διεθνή

Spot: Ο Σκύλος-ρομπότ που «περιπολεί» σε πάρκο στη Σιγκαπούρη και ελέγχει τις αποστάσεις ασφαλείας  (βίντεο)Η παρουσία του ρομπότ-σκύλου στο πάρκο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις

Οι αρμόδιες αρχές της Σιγκαπούρης, επιστράτευσαν έναν σκύλο -ρομπότ για να περιπολεί σε κεντρικό πάρκο της πόλης και να ελέγχει ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Ο σκύλος ρομπότ συμβάλλει έτσι, με αυτόν τον τρόπο, στον αγώνα για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια των «περιπολιών» του, το ρομπότ μεταδίδει φωνητικά μηνύματα προς τους επισκέπτες του πάρκου, ζητώντας τους να κρατούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο και δίνοντας τους γενικότερες συμβουλές για την προφύλαξη των ιδίων και των συμπολιτών τους.
Ο ''σκύλος'', δημιούργημα της αμερικάνικης εταιρείας Boston Dynamics, έχει προσαρμοσμένη μια κάμερα, ώστε να ελέγχει διαρκώς πόση κίνηση υπάρχει στο πάρκο Bishan-Ang Moh Kio.
Αν πετύχει το πείραμα, τότε ρομπότ σαν κι αυτό θα περιληφθούν στο σύνολο των μέτρων που εφαρμόζει η χώρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κοροναϊού.
 
Ωστόσο, η παρουσία του ρομπότ-σκύλου στο πάρκο έχει προκαλέσει και κάποιες αντιδράσεις.
Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Straits Times, διακρίνονται επισκέπτες του πάρκου, που ήδη τηρούσαν αποστάσεις αρκετών μέτρων μεταξύ τους, να είναι σε σύγχυση και να απομακρύνονται στη θέα του Spot, όπως βάφτισαν το εν λόγω ρομπότ οι χειριστές του.
Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, απαθανατίζουν με τα κινητά και τις φωτογραφικές τους μηχανές το ασυνήθιστο θέαμα.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ