Σπουδαία διάκριση για Ελληνίδα καθηγήτρια: Στους 100 κορυφαίους στην Αναλυτική Χημεία (BINTEO)

Μεγάλη διάκριση για την καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη. Η καθηγήτρια Υδατικής Χημείας της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται στους 100 κορυφαίους επιστήμονες Αναλυτικής Χημείας στον κόσμο.

Την παγκόσμια κατάταξη επιστημόνων Αναλυτικής Χημείας δημοσιεύει το περιοδικό «The Analytical Scientist». Αναλυτικότερα, η κ. Ψυλλάκη κατατάχθηκε ως μία από τους 100 κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2021 στον τομέα της Αναλυτικής Χημείας (2021 Power List of the 100 most influential analytical scientists), μετά από προτάσεις συναδέλφων της και την τελική επιλογή που έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης.

Η Έλια Ψυλλάκη είναι καθηγήτρια Υδατικής Χημείας στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την ερευνητική της δραστηριότητα να εστιάζεται: «Στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ανίχνευσης ιχνο-ποσοτήτων οργανικών ρύπων σε περιβαλλοντικά δείγματα και στην περιβαλλοντική παρακολούθηση και εξέταση της τύχης σύγχρονων ρύπων σε φυσικά και επεξεργασμένα συστήματα».

Το περιοδικό «The Analytical Scientist» αφορά σε επιστημονικές, τεχνολογικές και επαγγελματικές πτυχές του τομέα της αναλυτικής χημείας. Δημιούργησε για πρώτη φορά την παγκόσμια κατάταξη κορυφαίων επιστημόνων το 2013 και από τότε την ανακοινώνει σε ετήσια βάση.
Το 100ο τεύχος του περιοδικού

Η φετινή κατάταξη ανακοινώθηκε στο επετειακό 100ο τεύχος του περιοδικού.
Στο βίντεο η καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη, καλεσμένη σε εκπομπή κρητικού τηλεοπτικού σταθμού πριν 7 χρόνια.

πηγή:in.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως