Σταύρος Καλαφάτης

Στ. Καλαφάτης: Αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία θα δείξει ότι δεν θέλει να αποκλειστεί από τις εκλογές το μόρφωμα Κασιδιάρη

Κάλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ώστε όλο το πολιτικό σύστημα να εμφανιστεί ενωμένο στο μείζον αυτό θέμα για την Δημοκρατία, απηύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και επισήμανε ότι αν διατηρήσει την στάση που έχει μέχρι αυτή την ώρα, δείχνει σαν να μην θέλει ν΄αποκλειστεί το μόρφωμα Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Ο κ. Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση εάν θα δεχόταν η κυβέρνηση τροποποιήσεις στη σημερινή τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ώστε να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τη θετική βούληση για να μπορέσει να διαχειριστεί όλο το πολιτικό σύστημα, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ένα κορυφαίο ζήτημα. Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, είναι πλέον σε επίπεδο λειτουργίας της Δημοκρατίας. Έχουμε μια επώδυνη εμπειρία. Υφιστάμεθα κριτική γιατί δεν μπορέσαμε από την πρώτη στιγμή να πετύχουμε το απόλυτο και το πιο τέλειο νομοθέτημα για να μπορέσουμε ν΄αποκλείσουμε τη συμμετοχή στις εκλογές μιας εγκληματικής, ουσιαστικά, οργάνωσης.

Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να υπάρξει μια ενιαία στάση όλου του πολιτικού συστήματος και καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και την τελευταία στιγμή, να εγκαταλείψει αυτή τη στάση την οποία μέχρι στιγμής έχει και να έρθει και να ψηφίσει, ώστε να βγει από αυτή την πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία όλο το πολιτικό σύστημα ενωμένο. Εάν δεν το κάνει αυτό νιώθουμε -και αυτό το δείχνουν τα γεγονότα- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σαν να μην θέλει ν΄αποκλειστεί το μόρφωμα Κασιδιάρη από τις εκλογές».


Πολιτική 11 Απριλίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως