Στα σκαριά η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας

Στα σκαριά η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας

Στο στόχαστρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα οι τρεις προσφορές πλοιοκτητών, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, που αναμένεται να λειτουργήσει, αρχικά, πιλοτικά το ερχόμενο καλοκαίρι.
 
Στόχος είναι να διαπιστωθεί στην πράξη η πορεία του εγχειρήματος, που θα αφορά τη λειτουργία δρομολογίου με καραβάκι από τη Θεσσαλονίκη έως και τον Θερμαϊκό. Στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης έγινε μία πρώτη συζήτηση για τις τρεις προσφορές των πλοιοκτητών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη και προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Γιώργου Τσαμασλή και τη συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού και του επαγγελματικού επιμελητηρίου της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, το πιλοτικό δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και μέσω της Καλαμαριάς θα καταλήγει στον δήμο Θερμαϊκού, ενώ η διαδρομή υπολογίζεται να διαρκεί τριάντα λεπτά. Τα καραβάκια θα είναι 150 θέσεων και προγραμματίζεται η συχνότητα των δρομολογίων να είναι ανά μία ώρα, ενώ επιδιώκεται το εισιτήριο να διατηρηθεί κάτω από τα δύο ευρώ.
 
Σημειώνεται πάντως ότι για το κατασκευαστικό κομμάτι έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση των εμπλεκόμενων φορέων με την Εγνατία οδό ΑΕ.

Πηγή Μακεδονία

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως