Στα ύψη η τιμή του φυσικού αερίου!

Η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών στην Ευρώπη

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη βαθαίνει συνεχώς, απειλώντας την πορεία της οικονομίας και καθιστώντας την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ολοένα και πιο ακριβή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το φθηνό φυσικό αέριο μόλις μας τελείωσε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του φυσικού αερίου καταγράφει διαδοχικά ιστορικά υψηλά, με τους αναλυτές να εξηγούν ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται σε επίπεδα, τα οποία μπορούν να συγκριθούν μόνο σε περίπτωση που το πετρέλαιο φθάσει στα… 190 δολάρια το βαρέλι.

Δηλαδή, μόνο εφόσον η τρέχουσα τιμή του «μαύρου χρυσού» υπερδιπλασιαστεί (σήμερα βρίσκεται στα επίπεδα των 78 δολαρίων ανά βαρέλι).

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, η τιμή των συμβολαίων φυσικού αερίου στην Ευρώπη «χτύπησε» τα 100 ευρώ τη μεγαβατώρα, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Τα μειωμένα αποθέματα και η υψηλή ζήτηση (ως απόρροια της τάχιστης ανάκαμψης από την πανδημία) αποτελούν τους Νο.1 λόγους για την εκρηκτική άνοδο, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά «επεκτείνεται» και στην Ασία.

Μάλιστα, οι φόβοι είναι εντονότεροι εν όψει του χειμώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση στο βόρειο ημισφαίριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδότηση και στο φυσικό αέριο

Στο πρόβλημα, όπως είναι εύλογο, συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η μείωση των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα, στο πλαίσιο της στροφής προς φιλικότερες προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως