Στάση εργασίας ενάντια στο σχέδιο νόμου που αφαιρεί αρμοδιότητες απο το ΥΜΑΘ

Σε στάση εργασίας ενάντια στο σχέδιο νόμου που αφαιρεί αρμοδιότητες από το ΥΜΑΘ προχωρεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σύλλογος, ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις», λόγω του ότι αφαιρούνται οι αρμοδιότητες της Δ/νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων περί υποβολής στο Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) των επενδυτικών σχεδίων και έκδοσης αποφάσεων υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του ν. 4399/2016. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου, θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 249/ στις 10:30πμ στην πύλη του Διοικητηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση με πρόσφατα αναρτημένο σχέδιο νόμου προχωρά στην αφαίρεση των αρμοδιότητων του ΥΜΑΘ που είχαν εκχωρηθεί με τον ν. 4399/2016.
Αυτό το νόμοσχέδιο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχεια μιας σειράς νομοθετημάτων για την υλοποίηση του μικρού, ευέλικτου, επιτελικού Κράτους. Αποτελεί μέρος της σχεδιαζόμενης πολιτικής της που έρχεται να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των Βιομηχάνων, Εφοπλιστών και Τραπεζιτών.
Πράγματι οι ρυθμίσεις που εισάγονται είναι σαν να βγήκαν από «εγχειρίδιο του επενδυτή»: κάνοντας βήματα στην περαιτέρω αποδυνάμωση των Δημοσίων Υπηρεσιών με το «outsourcing» των ελεγκτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες ορκωτούς λογιστές, με τη διευκολύνση της έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων αίροντας τους περιβαλλοντικούς, πολεοδομικούς και χωροταξικούς περιορισμούς, ανοίγοντας την όρεξη των επενδυτών με τη διεύρυνση των φοροαπαλλαγών, ελαφρύνσεων, κρατικών ενισχύσεων, επιδοτήσεων και λοιπών προνομίων, που θέσπισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ως κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτό το νομοσχέδιο συμπληρώνει τους πρόσφατα ψηφισμένους νόμους που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, περιστέλλουν τα εργασιακά δικαιώματα και ιδιωτικοποιούν τα αποθεματικά των ασφαλικών ταμείων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης όταν μιλάει για «ισχυρή οικονομία» αλλά και όπως φαίνεται από την διαχείριση της πανδημίας, την ένταση της καταστολής, την αποδυνάμωση των δομών εκπαίδευσης.

Ζητούμε την μη κατάθεση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις» με το οποίο αφαιρούνται οι αρμοδιότητες της Δ/νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων περί υποβολής στο Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) των επενδυτικών σχεδίων και έκδοσης αποφάσεων υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του ν. 4399/2016.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους σε στάση εργασίας την Παρασκευή 24/9 στις 10πμ – 12πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30πμ στην πύλη του Διοικητηρίου.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Κατσούρος Ιωάννης Μάρλης

Διαβάστε επίσης

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΥΜΑΘ;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως