Σταυρός Θεσσαλονίκης: Η στιγμή που η«μύτη» του Aκύλα, εντοπίζει πάνω από 7 κιλά κάνναβη σε ποιμνιοστάσιο

Σταυρός Θεσσαλονίκης: Η στιγμή που η«μύτη» του Aκύλα, εντοπίζει πάνω από 7 κιλά κάνναβη σε ποιμνιοστάσιο

Η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνέλαβε εχθές το απόγευμα, δύο Έλληνες ηλικίας 54 και 37 ετώνγια παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ακύλα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο του 37χρονου στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρού, όπου ο 54χρονος απέκρυπτε συνολικά 6 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 7 κιλών και 466 γραμμαρίων, καθώς και 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 54χρονου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 τμήματα αγγείων και αμφορέα, καθώς και 2 νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων. Επίσης κατασχέθηκε μία σφραγίδα δημοτικής Αρχής, την οποία ο 54χρονος κατείχε παράνομα.Τα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.