{ Τελευταία νέα }

Σταυροχώρι Πρέβεζας: Παπάς τοποθέτησε κρυφές κάμερες στο παγκάρι της εκκλησίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Σταυροχώρι Πρέβεζας:  Παπάς τοποθέτησε κρυφές κάμερες στο παγκάρι της εκκλησίαςΠαπάς τοποθέτησε κρυφές κάμερες στο παγκάρι της εκκλησίας για να παρακολουθεί αν ρίχνουν χρήματα

Οι κάτοικοι του Σταυροχωρίου Πρεβέζης στο δήμο Πάργας έκαναν μια ασυνήθιστη καταγγελία.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Fanaripress.gr, ο παπάς της ενορίας τους έχει τοποθετήσει παράνομα δυο κάμερες στην είσοδο της εκκλησία όπου βρίσκεται το παγκάρι αριστερά και δεξιά, για να παρακολουθεί όσους πιστούς ρίχνουν το όβολο τους.
Όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι, οι κάμερες είναι κρυμμένες για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους πιστούς που επισκέπτονται τον Ιερό Ναό.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο με βάση το άρθρο 6 του ν. 2472/1997 για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης απαιτείται η υποβολή γνωστοποίησης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σε περίπτωση που η γνωστοποίηση δεν κατατεθεί, είναι δυνατό να επιβληθούν τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 22 του ν. 2472/1997.
Εξαίρεση από τον κανόνα της υποχρέωσης γνωστοποίησης αποτελούν οι περιπτώσεις που το σύστημα βιντεοεπιτήρησης λαμβάνει ή/και καταγράφει εικόνα από αποκλειστικά ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο, όπως για παράδειγμα στο σπίτι.
 
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ