Στη Θεσσαλονίκη για 4ημερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στη Θεσσαλονίκη για 4ημερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Με τη δέουσα επισημότητα υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας, παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και εκπροσώπων των εκκλησιαστικών και τοπικών Αρχών.
 
Ο κ. Αμανατίδης μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ενώ από πλευράς του ο κ.κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε ο πρωθυπουργός να φέρει καλά νέα από την επίσκεψή του στην Αμερική.
 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Αμανατίδη αλλά και την κυβέρνηση συνολικά για την επανεκλογή της και αναφέρθηκε εκτενώς στη Διεθνή Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18-20 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική πρωτοβουλία τη διοργάνωσή της.
 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις διεθνείς προσπάθειες της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για τη στήριξη της πατρίδας μας και, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διάλογου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.
 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο,  ο Παναγιώτατος την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί τις Ιερές Μητροπόλεις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και Πολυανής και Κιλκιδίου. 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως