{ Επιχειρηματικότητα }

Στην Αστυπάλαια η επένδυση της Volkswagen «Smart & Sustainable Island»


Κατηγορίες: Οικονομία

Στην Αστυπάλαια η επένδυση της Volkswagen  «Smart & Sustainable Island»Στην Αστυπάλαια η επένδυση της Volkswagen «Smart & Sustainable Island»

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Volkswagen AG για την «πράσινη» επένδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αστυπάλαια. H επένδυση της VW στο νησί των Δωδεκανήσων αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, γνωστό και ως «Green & Sustainable Island».

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκινούμενα οχήματα, την παροχή γενναίων κινήτρων –πέραν αυτών που ούτως ή άλλως έχει θεσμοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση– για την αντικατάσταση των οχημάτων των κατοίκων από ηλεκτροκίνητα οχήματα και την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό. Κατόπιν, θα «τρέξει» και το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο νησί.

H επένδυση στην Αστυπάλαια θα αποτελέσει «οδηγό» και για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που που στρέφονται στην πράσινη ενέργεια, καθώς για επενδύσεις σε Ελληνικά νησιά.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ