Στην κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης προχωράει από τη Δευτέρα 2/11 η κυβέρνηση.

Προς απόσυρση η απόσυρση. Η Τίνα Μπιρμπίλη ανακοίνωσε το νέο τρόπο προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας .

Αποσύρεται το μέτρο του πράσινου δακτυλίου που θα ίσχυε κανονικά από το 2011 στην Αθήνα

Στην κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης προχωράει από τη Δευτέρα η κυβέρνηση επικαλούμενη το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και το μηδαμινό περιβαλλοντικό όφελος.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το εκτιμούμενο ετήσιο κόστος σε 400 εκατ. ευρώ.


Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνστανταντίνου, όσοι έχουν ήδη αποσύρει το αυτοκίνητό τους θα πληρωθούν κανονικά, σύμφωνα με τα κίνητρα που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.


Παράλληλα, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ανακοίνωσε το νέο τρόπο προσδιορισμού των τελών κυκλοφορίας.


Προβλέπεται η ελάφρυνση σε σχέση με τις ρυθμίσεις Σουφλιά, έως και 50 ευρω για τα αυτοκίνητα μέχρι 1400 κυβικά εκατοστά και η επιβάρυνση μέχρι και 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών.


Επίσης, αποσύρεται το μέτρο του πράσινου δακτυλίου που θα ίσχυε κανονικά από το 2011 στην Αθήνα.


Το θέμα θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο του περιορισμού χρήσης του αυτοκινήτου, ενίσχυσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και δημιουργίας δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.


Για επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και τον κλάδο αυτοκίνητου έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων -Αντιπροσώπων Αυτοκίνητου Γιώργος Βασιλάκης.


Αντιδράσεις για το μέτρο
” Η επιβολή της νέας φορολογίας στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί εξαπάτηση καθώς τα πρόσθετα κρατικά έσοδα δεν θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του αστικού πράσινου και την ανάπτυξη φθηνών, σύγχρονων και ασφαλών δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων” δηλώνει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης.


Για επιπτώσεις στο Περιβάλλον, αλλά και τον κλάδο αυτοκινήτου, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο προεδρος του Συνδεσμου Εισαγωγέων -Αντιπροσώπων Αυτοκίνητου Γιώργος Βασιλάκης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως