«Στην κορυφή του κόσμου» – Η ταινία κινούμενων σχεδίων του Ρεμί Σαγιέ, στους κινηματογράφους (video)

«Στην κορυφή του κόσμου» – Η ταινία κινούμενων σχεδίων του Ρεμί Σαγιέ, στους κινηματογράφους (video)

Η ταινία κινούμενων σχεδίων του Ρεμί Σαγιέ «Στην κορυφή του κόσμου» (Tout en haut du monde/Long way north), ένα μαγευτικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, βγαίνει από 4 Μαΐου στους κινηματογράφους.
 
Η Σάσα, μία νεαρή αριστοκράτισσα που μεγαλώνει στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα, ονειρεύεται τον Μεγάλο Βορρά και αγωνιά για την τύχη του παππού της, του Ολουκίν. Ένας διάσημος επιστήμονας και εξερευνητής της Αρκτικής, που ακόμα όμως δεν έχει επιστρέψει από την τελευταία εκστρατεία του για την κατάκτηση του Βόρειου Πόλου. Ο Ολουκίν έχει περάσει το πάθος του για εξερεύνηση και στη μικρή Σάσα, αλλά οι γονείς της, οι οποίοι έχουν ήδη δρομολογήσει τον γάμο της κόρης τους, δεν το εγκρίνουν. Έτσι, η Σάσα επαναστατεί και πάει ενάντια στο πεπρωμένο που της έχουν ορίσει, φεύγει από το σπίτι και αποφασίζει να πάει να βρει τον παππού της στον μακρύ δρόμο για τον Βορρά.
 
Το Στην Κορυφή του Κόσμου έρχεται να αποδείξει ότι το 2D animation και η κλασική περιπέτεια μπορούν ακόμα να συγκινήσουν με τη μοναδικότητά τους. Σε σκηνοθεσία του Remi Chaye και σε συμπαραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφιου για Όσκαρ, Ron Dyens, η ταινία ακολουθεί πιστά τις συμβάσεις της κλασικής αφήγησης και λειτουργεί σε έναν απλό αλλά απόλυτα λεπτομερειακό σχεδιασμό των χαρακτήρων του, τοποθετώντας στο επίκεντρο την ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί τη θνητή του φύση και να κυνηγήσει το άγνωστο.
Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Annecy
Μεγάλο Βραβείο, Tokyo Anime Award Festival
Βραβείο Κοινού, COLCOA Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου
Επίσημη Συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο
Έγχρωμο. Γλώσσα: Μεταγλωττισμένο. Είδος: Κινούμενα Σχέδια. Διάρκεια: 81?