{ Τελευταία νέα }

Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός – Αναμένεται να είναι μικρής έκτασης

Πέτσας: αλλαγές- διορθωτικές κινήσεις που θα ενισχύσουν το κυβερνητικό έργο


Κατηγορίες: Πολιτική

Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός – Αναμένεται να είναι μικρής έκτασηςΟι όποιες αλλαγές θα επικεντρωθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα «τρέξει» το πρόγραμμα για την εισροή των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θέμα ωρών ενδέχεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ο οποίος δεν θα είναι μεγάλης έκτασης. Κατά πάσα πιθανότητα έχουν γίνει ήδη κάποια τηλεφωνήματα και ίσως αύριο να περιμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι όποιες αλλαγές- διορθωτικές κινήσεις θα επικεντρωθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα «τρέξει» το πρόγραμμα για την εισροή των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο χρονικός ορίζοντας για την κατάθεση των προγραμμάτων εκ μέρους της χώρας και την απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων είναι βραχύτατος. Γι' αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει, δεν θέλει επ' ουδενί να χαθεί χρόνος.

Με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι αλλαγές εντός του κυβερνητικού σχήματος θα είναι περιορισμένες αν και δεν αποκλείεται να μετακινηθούν ή να απομακρυνθούν υπουργοί και υφυπουργοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα ή προέβησαν σε λάθος χειρισμούς. Όπως και αν έχει αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για τις όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα είναι ανασχηματισμός, αλλά αλλαγές- λειτουργικές κιινήσεις που θα ενισχύσουν το κυβερνητικό έργο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες επικεφαλής της Task Force θα είναι ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης τον οποίο θα πλαισιώνουν και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
 

Συγκεκριμένα, είναι πιθανό να υπάρξει ένας αναπληρωτής υπουργός για το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ αναβάθμιση ενδέχεται να έχουμε και για το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας με την τοποθέτηση ενός αναπληρωτή υπουργού και στο υπουργείο ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει επίσης η προοπτική αξιοποίησης τριών γυναικείων ονομάτων που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε θέσεις γενικών γραμματέων, αλλά και πλήρωσης των κενών θέσεων που προέκυψαν στο υπουργικό συμβούλιο μετά και τις πρόσφατες αποχωρήσεις των υφυπουργών υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη αντίστοιχα.

Μένει να δούμε αν, σε επίπεδο υφυπουργών, θα υπάρξουν κινήσεις ενίσχυσης και σε άλλα υπουργεία που είναι νευραλγικά όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εφόσον υλοποιηθεί το σενάριο των περιορισμένων διορθωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές, είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να επιστρέψει στα καθήκοντα της, ώστε ενδεχομένως να ορκίσει νέα μέλη για την κυβέρνηση, ακόμα και την Τετάρτη.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ