{ Τελευταία νέα }

Στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων με 10-15 δισ. ευρώ


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων με 10-15 δισ. ευρώΝέο πακέτο στήριξης 2-3 δισ. ευρώ για εργοδότες και σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ύψους 6-12 δισ. ευρώ.

Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στο αναγκαστικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Για να μη καταρεύση η οικονομία, η κυβέρνηση, ανακοίνωσε μέτρα  10 δισ. ευρώ για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων ενώ ετοιμάζεται και νέο πακέτο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη το νέο πακέτο στήριξης είναι ύψους 2-3 δισ. ευρώ για εργοδότες και εργαζόμενους για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». Παράλληλα τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με τη μορφή επιχορηγήσεων, δανείων και εγγυήσεων δανείων, ύψους 6-12 δισ. ευρώ.
 
Το Σάββατο, ανακοινώθηκε η ενίσχυση με 600 ευρώ 160.000 γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, οικονομολόγων και εκπαιδευτικών, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ