Νίκος Δένδιας

Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα: «Η Ελλάδα παράγοντας ισχύος και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο». Ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στις 20:00. Σημειώνεται πως στις 17:50, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Ιλία Νταρκιασβίλι (Ilia Darchiashvili). Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιαστούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε ποικίλους τομείς, όπως οικονομία, εμπόριο, τουρισμός και πολιτισμός, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν περί ώρα 12:00 κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες. Θα ακολουθήσει η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:20. Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.


15 Φεβρουαρίου 2022

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως