{ Τελευταία νέα }

Στις 10:30 η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Στις 10:30 η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της ΔημοκρατίαςΣτις 10:30 η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 10:30 στην ολομέλεια της Βουλής θα λάβει χώρα η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνη υποψήφια, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας "παρών" οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.
 
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει, την Τετάρτη (15/01), το εξής:
«Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού και με ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησής του».
Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, σχετικά:
«Έχω δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι εγώ Μητσοτάκης δεν θα γίνω, δεν θα κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Δεν θα κάνω ό,τι έκανε εκείνος το 2015 που μόνος του καταψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο. [...] Από τη μεριά μας, η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή, αλλά μια συνειδητή επιλογή. Γιατί είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter:
«Θέσαμε εξαρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια και τα χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας».
Μοναδικός απών από τους βουλευτές των κομμάτων που αναμένεται να πουν «ναι» στην υποψηφιότητα της Σακελλαροπούλου, θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Στην επιστολή του προς τη Βουλή επίκειται να υποστηρίξει την πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά η άποψή του δεν θα προσμετρηθεί. 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ