Στις 530.000 ευρώ το κόστος της παράστασης «Alexander the Great» του ΚΘΒΕ

Στις 530.000 ευρώ το κόστος της παράστασης «Alexander the Great» του ΚΘΒΕ

Το ακριβές κόστος της πολυσυζητημένης παραγωγής «Alexander the Great», με σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης του θεάτρου, γνωστοποιεί με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Το Δ.Σ. εκφράζει τη λύπη του για το απαράδεκτο ύφος και τον τόνο της απάντησης του απελθόντος καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Βούρου σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Αναστασάκης ως προς τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης. Το Δ.Σ. δηλώνει ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να μπει σε έναν διάλογο αυτού του επιπέδου, που δεν αρμόζει σε έναν χώρο πολιτισμού.
 
Το Δ.Σ. υπογραμμίζει ότι όλες οι συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των παλαιότερων) αναρτώνται πλέον στη Διαύγεια και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Έτσι, προκύπτει ότι η παραγωγή του Alexander the Great κόστισε 529.421,22 ? (με εισπράξεις 75.307,44 ?) και όχι 60.311,48 ?, όπως ισχυρίζεται ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής· ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, υπέγραψε τρεις αμοιβόμενες συμβάσεις μέσα στο έτος 2014, κατά παράβαση του ιδρυτικού νόμου του Κ.Θ.Β.Ε., που επιτρέπει μέχρι δύο συμβάσεις ετησίως.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως