Στις διακοπές δεν γίνονται θαύματα, υπάρχουν όμως...

Στις διακοπές δεν γίνονται θαύματα, υπάρχουν όμως...

…Στις διακοπές δεν γίνονται θαύματα, υπάρχουν όμως θαυμάσιες ευκαιρίες για ζωή και στατιστικά τουλάχιστον, δεν γίνεται να πέφτεις πάντα στο νησί των αγενών, ή στα πρόσωπα τα κατώτερα των προσδοκιών. Κάποια στιγμή το κύμα θα σε βγάλει στη παραλία των ναυαγών που ξενυχτάνε μαγεμένοι μετρώντας πεφταστέρια.

…Στις διακοπές πρέπει να εμπιστεύεσαι την πρώτη εντύπωση που θα σου κάνει η στροφή στη διαδρομή, η παραλία με τα βότσαλα, το πρόσωπο που κάθεται στο πεζούλι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και η ορθότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις. Είναι όμως ο μόνος τρόπος για να μετρήσουμε ασφαλέστατα αν η σατινέ αγελάδα με τις φτερούγες στη πλάτη και τις μαύρες βούλες στη κοιλιά μας ερεθίζει, μας αρέσει ή μας απωθεί. Και αν φαίνονται παράξενα τα γούστα μας για τις βούλες, καμία παρεξήγηση. Ξέρω ανθρώπους που τους διεγείρουν τα resort και τα breakfast by the pool.

…Στις διακοπές γεγονός είναι πως η συμπεριφορά μας είναι περισσότερο σουρεαλορεαλιστίκ. Ενώ πριν πάμε οι περισσότεροι μιλάμε από μέσα μας, στις διακοπές εκφράζουμε μεγαλοφώνως τα μέσα μας. Οι μυρωδιές έρχονται σε επαφή με τις σκέψεις, και οι επιθυμίες με την επιδερμίδα. Στις διακοπές τα ρετάλια της ψυχής μας, ταξιδεύουν πρώτη θέση στα νησιά, νοικιάζοντας τζαμπαντάν ήλιο, θάλασσα, αλμύρα, αστροφεγγιές και είναι έτοιμα να τους αφοσιωθούν, να μεθύσουν, να γελάσουν ή να κλάψουν για ένα πρόσωπο, για έναν βλακώδη λόγο ή για μια απιστία.

…Στις διακοπές όσο και να στραβώσουν τα πράγματα, όλο και κάποιος θα σε πλησιάσει με ένα χαμόγελο που σημαίνει καλοκαίρι. Και το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ένα μακρύ μοναστηριακό τραπέζι για γευσιγνώστες.

…Στις διακοπές το σώμα ποτέ δεν ψεύδεται. Μας κατευθύνει λες και θέλει να διαψεύσει την πλασματική ηρεμία μιας χλιαρής καθημερινότητας. Με τους αυτοματισμούς να βράζουν, αναδύονται οι χυμοί του μυαλού. Στις διακοπές τα αγαπώ – απατώ – απιστώ είναι όμοια (ξεκινούν όλα από α) και συναφή. Απρόβλεπτα – άστατα – ασταθή σαν τη θάλασσα. Τον Αύγουστο αυτά είναι και terra icognita. Όποιος δεν το κατανοεί, στον Καιάδα…. Μαζί ας πάρει από το χέρι και τη ρηχή φιλολογία περί ελαφρών συναισθημάτων. “Μοιχεία δεν είναι η μία ώρα που θα περάσει μια γυναίκα με τον εραστή της, αλλά ολόκληρη η νύχτα που θα περάσει μετά με τον άντρα της.” George Sand.

…Στις διακοπές όταν πρωταγωνιστούν στη ταινία μας η θάλασσα με τις χίλιες μορφές της, είναι θλιβερό να βλέπεις τα προσωπεία κάποιων κομπάρσων (ξέρεις ποιος είναι εγώ ρε, αχ χάλια είναι Τάκη έχει αχινούς, έχει βότσαλα, δεν ΈΧΕΤΕ Dom Perignon,???) να εμπλέκονται με τις ώρες σου. Στις διακοπές σημαντικό είναι να επινοείς στο μυαλό αυτά που απουσιάζουν εντελώς από τη καρδιά. Για αυτό και τρως τρελές πλάνες. Είναι και αυτός ένας θεραπευτικός τρόπος να δραπετέψουμε από τα ανυπόφορα εγώ μας.

…Στις διακοπές η κυρίαρχη προσέγγιση που μπορείς να κάνεις είναι: χαβαλές – κραιπάλη – φλερτ – φραπέ – ξαπλώστρα – κολύμπι – χορός– ξενύχτι – bar– φαγητό – αναλόγως όλα αυτά από πόσο περίσσευμα συναισθημάτων σου απέμειναν από τον χειμώνα.

…Στις διακοπές (όπως λέμε, Δάσος, Δαμάσκηνο, Δάφνη, Δήλος…) μάζεψε εικόνες, κοχύλια, βότσαλα, παλιά ξύλα που ξέβρασε οι θάλασσα και τις λέξεις που αρχίζουν από Δ και αγαπάς, πρόσωπα φιλικά, συμπαθητικά, φωτογράφισε τα και κάντα ένα e-mail να τα δημοσιεύσουμε, να γίνουν μια δανεική ανάσα για όποιον την αναζητήσει.
Εξαφανιζόλ τώρα.
Διακοπεύουμε… :)))

ss@cityportal.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως