Στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου η Κεραμέως:  Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

Στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου η Κεραμέως: Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Όλα είναι έτοιμα» για το πρώτο κουδούνι, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
«Έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες που αφορούν στην κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πρόσληψη εκπαιδευτικών έγινε πιο νωρίς από τα προηγούμενα χρόνια, τα βιβλία είναι στη θέση τους κι έχει γίνει και μια ειδική προετοιμασία στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας- μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορονοϊού», είπε η Υπουργός.
 
Τόνισε ότι έχουν εκδοθεί ειδικές οδηγίες, οι οποίες έχουν σταλεί στα σχολεία, αλλά και όλο το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ έχει γίνει και μια ενημερωτική καμπάνια που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Όλα αυτά είναι αναρτημένα στην ειδική ιστοσελίδα «mathainoumeasfaleis.gov.gr».
 
Ερωτηθείσα για το θέμα με τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, η κ. Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει καμιά επιστημονική βάση και πρόσθεσε: «Οι ειδικοί είναι σαφέστατοι: η μάσκα είναι ασφαλής και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε για να τους προστατεύσουμε όλους μας- τον εαυτό μας, τους γύρω μας, τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους γονείς μας, το σπίτι μας. Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε αυτή τη στιγμή για να συνεχίσουμε τη ζωή μας».
 
Σημειώνεται ότι η κ. Κεραμέως,  πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί σήμερα το Κιλκίς, την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Χαλκιδική.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως