Στο εδώλιο του Εφετείου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Δικαστικά: Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να καθίσει σήμερα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός για την υπόθεση reverge porn. Υπενθυμίζουμε πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές της πρώην συντρόφου του.


Στάθης Παναγιωτόπουλος: H απολογία του για τις αναρτήσεις του «ροζ» υλικού στο Διαδίκτυο


Συγκεκριμένα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την πρώτη υπόθεση που απασχόλησε τη δικαιοσύνη.

Ton Φεβρουάριο του 2022 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του, ωστόσο ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο παρουσιαστής κατηγορείται για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή, κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαφώνησε με την απόφαση και άσκησε έφεση, ζητώντας ο παρουσιαστής να δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα. Τόσο η έφεση του κατηγορούμενου όσο και η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας για την μετατροπή της κατηγορία σε κακούργημα, θα κριθεί από το σημερινό δικαστήριο.


Στάθης Παναγιωτόπουλος: Τρίτη καταγγελία σε βάρος του


Η δήλωση της δικηγόρου του θύματος

Σύμφωνα με  δήλωσή της Σταυρούλας Πριλή, δικηγόρου του θύματος, «αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει γιατί έχουμε δυο διαφορετικές εφέσεις. Η μία επί της ουσίας θα αποκλείσει την άλλη, αναλόγως ποια θα γίνει δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και αναμένουμε την κρίση του δικαστηρίου ως προς τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης. Κατά την κρίση μας, είχαμε υποβάλλει και αίτηση στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θεωρούμε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο δίκασε και ήταν αναρμόδιο να δικάσει λόγω της φύσης της πράξης από πλημμεληματική, κατά τη δίκη μας κρίση, σε κακουργηματική, που αυτό συνιστά την αρμοδιότητα άλλου δικαστηρίου, του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων».

«Συνεπώς εμείς κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες που μπορούσαμε προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και εφεξής αναμένουμε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να δούμε πώς θα αποφανθεί για αυτό. Αν κριθεί ότι είναι κακουργηματικής μορφής το αδίκημα και προκύψει αυτό από την ακροαματική διαδικασία, τότε το σημερινό δικαστήριο θα πρέπει να παραπέμψει στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων», εξήγησε η δικηγόρος


Θεσσαλονίκη: Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως