Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας

Στο «Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας», για γαρίδες σαγανάκι και φασόλια με κάστανο στο φούρνο

Ένα ταβερνείο που “ξαναβαπτίστηκε” τη χρονιά που γυρίστηκε η ταινία “Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού” και είχε πρώην ιδιοκτήτη συνονόματο στο επώνυμο με το σκηνοθέτη της, Θεόδωρο Αγγελόπουλο δικαίως έχει πάρει το παιχνιδιάρικο όνομα “Το Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας”. Κι ας μη σερβίρει μόνο θαλασσινά, όπως οι γαρίδες σαγανάκι που είναι μία από τις βασικές σπεσιαλιτέ, αλλά κι εξαιρετικά κρεατικά κι άλλα πιάτα.

Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας

Όπως οι μοναδικοί γίγαντες με κάστανα στο φούρνο, ένας εξαιρετικός μεζές που δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού στη Θεσσαλονίκη και που βρίσκουμε καθημερινά εδώ, στο κέντρο της πόλης, στην Ερμού 26, όπου οι ιδιοκτήτες μας φροντίζουν καθημερινά εδώ και εννέα χρόνια, με ανοιχτές καρδιές και πρόσχαρη διάθεση.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης σήμερα, το “Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας” λειτουργούσε από το 1993 υπό άλλη διεύθυνση, μέχρι και το 2012, που πέρασε στα χέρια των τωρινών ιδιοκτητών. Βρισκόταν αρχικά μέσα στη Στοά Μοδιάνο, ένα μικρό κουτούκι 10 τραπεζιών, με σταθερούς θαμώνες και πολλούς άλλους επισκέπτες καθημερινά και ζωντανή μουσική στα τραπέζια, να ζεσταίνει τις καρδιές και να συνοδεύει τα γεύματα. Όποιος ήθελε έφερνε κάποιο όργανο ή έπαιρνε κάποιο από αυτά που υπήρχαν ήδη στο μαγαζί κι όλα τα τραπέζια, γίνονταν μια παρέα. Η παλιά μαγείρισσα του μαγαζιού, από τότε που αυτό ανήκε ακόμη σε άλλα χέρια, κληροδότησε και στους σημερινούς ιδιοκτήτες το πιάτο που αποτελεί ίσως την κατεξοχήν σπεσιαλιτέ τους, τα φασόλια με κάστανα, που κάθε φθινόπωρο έχει την τιμητική της.

Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας

Στο ταβερνείο “Το Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας” σήμερα, στον πολυσύχναστο δρόμο της Ερμού, ακριβώς απέναντι από το Καπάνι, θα βρεις τραπεζάκια μέσα, σε δύο ορόφους, αλλά κι έξω, τόσο επάνω στην Ερμού, όσο και αριστερά και δεξιά του χώρου, στα στενά. Μέσα ζεστό “σπασμένο” λευκό χρώμα στη διακόσμηση και τα τραπεζοκαθίσματα. Μια διάχυτη “καραβίσια” ατμόσφαιρα παντού και στις σκάλες που οδηγούν στον επάνω όροφο κιθάρες, που είναι στη διάθεσή σου για να διασκεδάσεις με την παρέα σου – τις έχουμε δοκιμάσει και σου προτείνουμε να μη διστάσεις να τις “δανειστείς”.

Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας

Ο κόσμος παραμένει σε μεγάλο ποσοστό ο ίδιος με αυτόν που σύχναζε και στο παλιό κουτούκι, αλλά ανανεώνεται και διαρκώς, με περαστικούς, τουρίστες κι επισκέπτες από όλη την πόλη. Το προτιμούν όλες οι ηλικίες, από φοιτητές μέχρι θαμώνες μεγάλους σε ηλικία ή ερχόμενους από άλλες περιοχές.

Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας

Υποδοχή με ρακή κι εξαίρετοι μεζέδες

Με το που θα καθίσεις στο τραπέζι σου, θα σε υποδεχθούν με σφηνάκια ρακής, sauce από ροκφόρ και γιαούρτι και πάστα ελιάς, για να σε προετοιμάσουν για τα υπόλοιπα.

Το μενού έχει επίσης μικρές μόνο διαφορές και κρατάει τη βάση του ίδια, όπως παλιά, με θαλασσινά, κρέατα, νόστιμους μεζέδες και χειροποίητες αλοιφές. Μπορείς να βρεις καθημερινά φρέσκο ψάρι από την ψαραγορά του Καπανιού, ψαρομεζέδες όπως γαρίδες ψητές, τηγανητές και σαγανάκι, μύδια τηγανητά, χταπόδι ψητό λιαστό, θράψαλα, γάμπαρη, γαλέο, κουτσομούρες, κολιούς, μυδοπύλαφο τους πιο κρύους μήνες.

Μετέωρο Βήμα της ΓαρίδαςΜετέωρο Βήμα της Γαρίδας
Στα κρεατικά κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια, τηγανιά, λουκάνικο Δρακότρυπας, κοτόπουλο φιλέτο κι όχι μόνο. Βρίσκεις και μια ποικιλία μαγειρευτών, όπως μελιτζάνες και πιπεριές με κόκκινη σάλτσα, σουπιές στιφάδο ή με σπανάκι, ντολμαδάκια χειροποίητα και φυσικά τα περίφημα φασόλια με κάστανο στο φούρνο. Ρώτησέ τους, για το πιάτο ημέρας τους και δοκίμασε οπωσδήποτε τη signature σαλάτα τους, τη “Μετέωρη”, αλλά και τα βραστά χόρτα, το μπρόκολο και το κουνουπίδι και την ποικιλία τους από παστά κι αλίπαστα.

Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας

Συνόδεψε το γεύμα σου με εμφιαλωμένα και χύμα κρασιά και τσίπουρο Τυρνάβου διπλοβρασμένο ή εμφιαλωμένα τσίπουρα και ούζα. Πάνε εξαιρετικά με μεζέδες όπως η φάβα, τα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα, η ψητή πατάτα και η τομάτα σχάρας, το μπουγιουρντί τους. Για πιο “γλυκό” πιάτο, επέλεξε το μανούρι με μέλι και σουσάμι. Είναι όλα εδέσματα άριστης ποιότητας και στις καλύτερες τιμές, που τιμούν την αγορά Μοδιάνο, από όπου πρωτοξεκίνησε το ταβερνείο.

Μετέωρο Βήμα της ΓαρίδαςΜετέωρο Βήμα της Γαρίδας
Κάθε Παρασκευή, στο “Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας” έχει live. Κρατώντας την παράδοση της ζωντανής μουσικής, με αγαπημένες ελληνικές ρεμπέτικες, λαϊκές κι ελαφρολαϊκές κι άλλες επιλογές, από τις 8 βράδυ, μπορείς να καθίσεις μέσα ή έξω, υπό την προστασία των θερμαντικών και να απολαύσεις το ποτό και το γεύμα σου μεταφερόμενος σε μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Το “Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας” μένει ανοιχτό, μέχρι να φύγει κι ο τελευταίος πελάτης.

Tip 1: Εάν θέλεις να επισκεφτείς το “Μετέωρο Βήμα της Γαρίδας” Παρασκευή ή Σαββατοκύριακο, είναι καλό να κάνεις κράτηση.

Tip 2: Πολλά από τα πιάτα του μενού, μπορείς να τα βρεις και σε έναν δεύτερο κατάλογο, αυτό με τις μισές μερίδες, σε πιο οικονομική τιμή. Επέλεξε τες, τόσο για επί τόπου γεύμα, όσο κι εάν θέλεις να πάρεις κάτι για το σπίτι ή τη δουλειά σου.

Διεύθυνση: Ερμού 26
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 027 9867
Facebook
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 13.00 – 23.00

Διαβάστε επίσης: Monopolyo… στην all day διασκέδαση

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε