Στο νέο ΕΣΠΑ  εντάχθηκαν δυο έργα σχολικής στέγης, στα Νέα Μουδανιά

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν δυο έργα σχολικής στέγης, στα Νέα Μουδανιά

Στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) εντάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα δυο έργα σχολικής στέγης, στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής.
 
Πρόκειται για δυο νηπιαγωγεία, το 4ο και το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, τα οποία είναι δυναμικότητας 50 νηπίων το καθένα και ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 2,1 εκ. ευρώ.
 
Το 4ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών θα ανεγερθεί σε θέση του Δήμου που εξυπηρετεί τις ανάγκες του πυκνοδομημένου κέντρου του οικισμού. Το οικόπεδο, λόγω της θέσης είναι σχετικά μικρού εμβαδού, όμως έχει προβλεφθεί ειδική κατασκευή, ώστε οι δυο αίθουσες εργασίας, η αίθουσα ανάπαυσης και το γραφείο νηπιαγωγών θα αναπτύσσονται γύρω από έναν πολυδύναμο χώρο, τμήμα του οποίου θα εξυπηρετεί και ως τραπεζαρία, ώστε να περιοριστούν οι χώροι κυκλοφορίας. Την επιλογή του χώρου έκανε το Υπουργείο Παιδείας, συνεκτιμώντας τα οφέλη που θα προκύπτουν για την εξυπηρέτηση του πυκνοδομημένου αστικού ιστού, έστω και με την παραδοχή σχεδιασμού ενός μικρότερου κτιρίου. Επίσης, θα διαμορφωθεί πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Η έναρξη των εργασιών προγραμματίστηκε για τον επόμενο Νοέμβριο και η ολοκλήρωση για τον Μάιο του 2018, με προϋπολογισμό 991.727 ευρώ.
 
Το 5ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών περιλαμβάνει δυο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία – κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών και αποχωρητήρια. Είναι ισόγειο και ο σχεδιασμός του έγινε με βάση τις βιοκλιματικές αρχές για την ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση, με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του και προσαρμογή των διαστάσεων στην κλίμακα των παιδιών. Οι εργασίες προγραμματίστηκαν να αρχίσουν τον επόμενο Δεκέμβριο και να ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2018, με προϋπολογισμό 1.106.908 ευρώ.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως