Στο Πειθαρχικό του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο δράστης που χτύπησε ΑμεΑ

Κακοποίηση Ανηλίκου

Την ρητή καταδίκη του περιστατικού, κατά το οποίο ένας φυσικοθεραπευτής φέρεται να χτύπησε βάναυσα έναν ανήλικο σε κέντρο αυτιστικών παιδιών στην Αττική, εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Στην εν λόγω ανακοίνωση ο σύλλογος τονίζει για ακόμα μια φορά την ανάγκη «για θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανάστατη είναι η κοινότητα των φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό, που δείχνει φυσικοθεραπευτή να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο σε 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες.

Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ.

Στη κατεύθυνση αυτή, επαναλαμβάνουμε τη θέση του Π.Σ.Φ. για θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού, απαίτηση που καθίσταται πλέον επιτακτική.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, συνομιλήσαμε άμεσα με όλα τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, με σκοπό τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το συγκεκριμένο περιστατικό και στις προβλεπόμενες ποινές είναι και η αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή.

Διαβάστε σχετικά: Εικόνες ντροπής – Φυσικοθεραπευτής χτυπά ανήλικο σε Κέντρο για αυτιστικά παιδιά

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως