Σώθηκαν από θαύμα επιβάτες τζιπ που έπεσε στο λιμάνι του Βόλου

Σώθηκαν από θαύμα επιβάτες τζιπ που έπεσε στο λιμάνι του Βόλου

Από θαύμα σώθηκε ένα ζευγάρι 40-50 ετών που επέβαινε σε ένα τζιπ που έπεσε με φόρα, σήμερα στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, στο χώρο αποβίβασης-επιβίβασης επιβατών από το οχηματαγωγό- επιβατηγό Πρωτεύς. Το ζευγάρι σώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση ενός αρχικελευστή του Λιμενικού που είχε υπηρεσία και ενός ναυτικού πράκτορα που έπεσαν αμέσως στη θάλασσα και τος βοήθησαν να βγουν από το τζιπ που βυθιζόταν ενώ το πλήρωμα του Πρωτεύς πέταξε  σωσίβια στη θάλασσα.
 
Σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά, ο οδηγός του τζιπ κινούνταν με ταχύτητα προς το χώρο αποβίβασης των οχημάτων από το Πρωτεύς που είχε καταπλεύσει από τις Σποράδες και έπεσε μέσα στη θάλασσα, δίπλα στο πλοίο και σε απόσταση τεσσάρων περίπου μέτρων από την προβλήτα.

Ευτυχώς που άμεσα αντέδρασαν ο αρχικελευστής του λιμεναρχείου που είχε βάρδια και ναυτικός πράκτορας και βοήθησαν το ζευγάρι να βγει από το τζιπ, σπάζοντας τα παράθυρα του οχήματος. Στο ζευγάρι φόρεσαν τα σωσίβια που πέταξε το πλήρωμα του Πρώτευσε και τους βοήθησαν να ανέβουν στο πλοίο με ανεμόσκαλα.
Το τζιπ βυθίστηκε πολύ γρήγορα στη θάλασσα.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το ζευγάρι στο Νοσοκομείο. Εκτιμάται ότι πρόκειται για επισκέπτες της περιοχής.