Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες

Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες

Στο έβδομο έτος της λειτουργίας του ετοιμάζεται να εισέλθει το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες, το οποίο λειτουργεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.
 
Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και θα υποβάλλονται έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, για να ανοίξει αμέσως μετά (1 Οκτωβρίου) η περίοδος των μαθημάτων που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2016. Και φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων, μέσης γνώσης και προχωρημένων, όπως επίσης γραφής, ιστορίας και πολιτισμού, ενώ τα μαθήματα, που είναι δωρεάν, θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών και το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη).
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα:
Συκεών: Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές                         Τηλ.: 2313. 313151,
Νεάπολης: Δημ. κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όρ., Νεάπολη – Τηλ.: 2313.329525,
Πεύκων: Δημ. κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19 – Τηλ.: 2313.502226)
Αγ. Παύλου: Ηπείρου 9-11, Αγ. Παύλος – Τηλ.: 2313.300206
 
Ήδη από τις κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου ενημερώνονται οι μετανάστες που κατοικούν στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ αυξημένο ενδιαφέρον κατέγραψαν οι εκπαιδευτικοί Μάρθα Γαλατοπούλου και Δέσποινα Κακατσάκη κατά τη λειτουργία του περιπτέρου του Σχολείου Μεταναστών στο πλαίσιο της «Βαλκανικής Πλατείας 2015» στη Νεάπολη.
Να σημειωθεί ότι πέρσι από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας αποφοίτησαν 112 μετανάστες από 20 διαφορετικές χώρες, με τη μεγάλη πλειοψηφία να είναι γυναίκες (89 γυναίκες, 23 άνδρες) μεταξύ 20 και 40 ετών. Το 80% (35 άτομα) προέρχονται από την Αλβανία και ακολουθούν: Ρωσία (16), Ουκρανία (4), Λευκορωσία (2), Γεωργία (9), Αρμενία (13), Βουλγαρία (6), Τουρκία (5), Ρουμανία (1), Λιθουανία (1), Σερβία (5), Γαλλία (2), Πορτογαλία (1), Ιταλία (5), Ισπανία (2), Χονγκ Κονγκ (1), Ταϊβάν (1), Φιλιππίνες (1), Ινδονησία (1), Σενεγάλη (1).
 
Η δομή υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την επιστημονική υποστήριξη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως