Κοπέλα που διαβάζει δίπλα σε λίμνη

Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο: Roderick Beaton

Ο συγγραφέας Roderick Beaton συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Συγγραφείς από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένοι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είτε για να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό είτε για δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες τους να τους γνωρίσουν καλύτερα. Σε αυτή τη νέα ενότητα εκδηλώσεων του ΟΜΜΘ οι συγγραφείς, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί στο ελληνικό κοινό, θα συνομιλήσουν με διακεκριμένες προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Στις 13/2 προσκεκλημένοι για να εγκαινιάσουν την νέα δράση του ΟΜΜΘ είναι ο συγγραφέας Roderick Beaton με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή.

Roderick Beaton Συγγραφέας

Roderick Beaton

Ο Roderick Beaton γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, από όπου έλαβε στη συνέχεια διδακτορικό δίπλωμα στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1981 έως τη συνταξιοδότησή του δίδαξε Σύγχρονη Ελληνική και Βυζαντινή Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου και κατείχε από το 1988 την έδρα Κοραή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

Έχει γράψει εκτενώς για θέματα σύγχρονης και μεσαιωνικής ελληνικής λογοτεχνίας. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία του Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2015), Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία (Νεφέλη 1996), η βιογραφία του Γιώργου Σεφέρη.

Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον άγγελο (Ωκεανίδα 2003· νέα έκδοση, Εκδόσεις Πατάκη 2023), η μελέτη Ο Καζαντζάκης μοντερνιστής και μεταμοντέρνος (Εκδ. Καστανιώτη 2009), O πόλεµος του Μπάιρον (Εκδόσεις Πατάκη 2015), Eλλάδα: Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους (Εκδόσεις Πατάκη 2020), το μυθιστόρημά του Τα παιδιά της Αριάδνης (Εκδ. Καστανιώτη 1999) και το Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορία (Εκδόσεις Πατάκη 2022).

Κωνσταντίνος Πουλής Δημοσιογράφος

Κωνσταντίνος Πουλής

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης

► Info

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
(Μπαρ Μ2)
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα έναρξης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Φωτογραφία εξωφύλλου από το Pixabay