{ Απεργίες / Πορείες }

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα 2 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας σήμερα 2 Νοεμβρίου στη ΘεσσαλονίκηΜια παράσταση διαμαρτυρίας βρίσκεται στην ατζέντα της πόλης για σήμερα 2 Νοεμβρίου.

Μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Ζ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του ΕΟΔΥ στην Εγνατία στη Θεσσαλονίκη στις 14:30 και θα διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση.
Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται! Μέτρα τώρα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και προστασία της υγείας μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών - Παρέμβαση στον ΕΟΔΥ
 
Αμπελόκηποι, 1/11/2020
 
Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται σε σχολεία της περιοχής μας, έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει εκπαιδευτικοί σε καραντίνα. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια, χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.
 
Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!
 
Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους! Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και Δήμους, είναι φάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
 
Έστω και τώρα καλούμε ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Π.Ε. και Δήμους να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!
 
Στηρίζουμε την
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον ΕΟΔΥ (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους)
 
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11, ΣΤΙΣ 2.30 μ.μ.
 
Διεκδικούμε:
 
    Άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δωρεάν τέστ ανίχνευσης κορονοϊου από κινητές μονάδες στα σχολεία ,που υπάρχουν τα κρούσματα, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό..
    Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους
    Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.
    Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
    15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα
    Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.
    Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
    Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)
 
Για το Δ.Σ. του Ζ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης
 
Η πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας
 
Δέσποινα Σαββίδου Ηλίας Σμήλιος 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ