8.2 C
Thessaloniki
10.1 C
Athens

Συγκέντρωση φαρμάκων υπέρ των Γιατρών του Κόσμου

Η εθελοντική ομάδα πολιτών «Thessalonistaς» το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τις 10:00π.μ-15:00μ.μ στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή θα συγκεντρώσουν φάρμακα για την οργάνωση μας ενώ και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η κοινότητα Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με την διοργάνωση του προέδρου της κου. Ζάνιου Κωνσταντίνου θα συγκεντρώνει φάρμακα μπροστά από 6 ιερούς ναούς του Δήμου από τις 10πμ-13:00μ.μ.

Συγκεκριμένα τα σημεία συγκέντρωσης θα βρίσκονται μπροστά από τους ιερούς ναούς των: Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Αγίου Αθανασίου, Κοσμά Αιτωλού, Τριών Ιεραρχών, Αγίων Φωτεινής & Ιωσήφ Μνήστορος και Κυρίλλου & Μεθοδείου.

Η κίνηση αυτή των δύο φορέων έχει ως άμεσο στόχο να συγκεντρωθούν ποσότητες φαρμάκων που είναι απολύτως απαραίτητα για την περίθαλψη ανασφάλιστων και απόρων, οι οποίοι εξυπηρετούνται στο πολυϊατρείο μας στην Ι. Δραγούμη 65.

Τα φάρμακα που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη είναι τα παρακάτω: κολλύρια, αναπνευστικά (trebon, Spiriva, aerolin, seretide, diskos, symbicort, flixotide inh), αντιβιοτικά (lamisil, sporanox, vibramycin, ceclor, augmentin 1g & 625g, zinadol 500, dexambutol) Depon αναβράζοντα, panadol extra, παιδικά σιρόπια (algofren, gantil, otrivin, panadol, dolal, aerolin) αντιδιαβητικά (Glucophage 850mg & 1000mg, glucoplus, zanumet, zanumia, diamicron, glucofree, actos, eucras), ινσουλίνες (lantus solo star, mixtard 30, novorapid flex pen, novomix flex pen, humalong whitepen), καρδιολογικά (lobivon, atacand, accuretic, carvepen, Hyzaar, salospir 100, vascuse, ticlid, exforge, copalia, diovan 160/12.5, & 160/25, anit 10/20, clopidogrel 75g -plavix, iscover), αντιλιπιδαιμικά (crestor 10, Lipitor 10 & 20, lepur, atostat 10 & 20)

Επίσης χρειαζόμαστε και παιδιατρικά εμβόλια: Engerix 10mg Glaxo, Infarix IPV Hib, Infarix Hexa, MMR, Havrix ή Epaxal, Varivax ή Varilrix, Prevenar 13, Neisvac ή Meningitec

Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνονται στους πολίτες της Θεσσαλονίκης καλώντας τους να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά στην έκκληση αυτή αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπό τους. Ευχαριστούμε θερμά την κοινότητα Ευόσμου και τους Thessalonistas, καθώς και όλους όσους συμβάλλουν σε αυτές τις προσπάθειες.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α. Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη. Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες: Γιατροί του Κόσμου Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2310 566641 [email protected]

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
8.1 ° C
9.4 °
6.7 °
67 %
0.5kmh
5 %
Κυ
8 °
Δε
13 °
Τρ
13 °
Τε
15 °
Πε
15 °