8.2 C
Thessaloniki
9.6 C
Athens

Συγκρότημα The horn The Hunt

Η ομάδα Melotron και το Coo παρουσιάζουν τους The horn The Hunt (ΤΗΤΗ), ένα τριμελές μουσικό σχήμα της ανεξάρτητης βρετανικής ηλεκτρονικής σκηνής, που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μία ζωντανή εμφάνιση στο Coo cafe bar το Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Μετά την ζωντανή εμφάνιση των ΤHTH την μουσική επιμέλεια της βραδιάς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναλάμβανει η Ann Shenton, ιδρυτικό στέλεχος και βασική τραγουδίστρια των ιστορικών πλέον Add N to X (Mute records).

Οι THTH καταγόνται απο το Leeds και αποτελούνται απο την Clare Carter (φωνητικά και πλήκτρα), τον Joseph Osbrone (μπάσο και electronics) και τον Lawrence Conor (drums). Clare Carter και  τον Joseph Osbrone μιλούν με αφορμή την συναυλία τους για πρωτη φορα στη Θεσσαλονίκη στο μπαρ COO στις 5 Νοεμβρίου.
Ευχαριστούμε την Σοφία Κοκκίνη και τον Κώστα Γιαζλά για την πραγματοποίηση της παρακάτω συνεύντευξης.

Ξεκινάμε πρώτα απ΄όλα με μία κλισέ έρωτηση. Ποιά ιδεολογία υπάρχει πίσω από το όνομά σας; Γιατί διαλέξατε τη συγκεκρίμενη ονομασία; Τι σημαίνει για έσας;
Clare:
Yassou! Θέλαμε ένα όνομα που κατά κάποιο τρόπο εξέφραζε την καθημερινή μάχη για επιβίωση -σωματικά και ψυχικά-. Σύγχρονο κυνήγι. Η αναζήτηση του νοήματος της ύπαρξης.

Ποιο απ’ όλα τα τραγούδια που έχετε συνθέσει θα το χαρακτηρίζατε ως την επιτομή της μέχρι τώρα δουλειά σας; Ποιο σας εκροσωπεί απόλυτα;
Joe:
Πιθανότατα το τραγούδι αυτό είναι το “Old Town Cow”. Πιστέυω πως περιέχει όλα τα στοιχεία που με ενθουσιάζουν στην μουσική δηλαδή η ισοροπημένη αντίθεση μεταξύ του ακουστικού και του ηλεκτρονικού στυλ και κάποια όργανα που προσποιούνται πως είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Εκτός από το να ηχογραφείτε στο στούντιο η να περιοδεύετε ανά τον κόσμο, πώς περνάτε την ελεύθερή σας ώρα;
Joe:
Εκτός από το να πηγαίνω στην καθημερινή μου δουλειά,μ’ αρέσει να μαγειρεύω,να τρώω, να πίνω, να βλέπω ταινίες και ντοκιμαντέρ και να φροντίζω τα κατοικίδιά μου. Τρία ινδικά χοιρίδια. Θα ήθελα πάρα πολύ να ταξιδεύουμε περισσότερο,όπως κάναμε παλαιότερα. Ο ιδανικός προορισμός αυτή τη στιγμή θα ήταν κάπου απομακρυσμένα και άγρια. Clare: Φαντάζομαι όμορφα μέρη.

Ο τίτλος του τελευταίου σας άλμπουμ είναι Depressur Jolie και μου ακούγεται αντιφατικός. Υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από αυτό;
Joe:
Χαρούμενος και λυπημένος ταυτοχρόνως. Αυτό σημαίνει για εμένα.
Clare: Για εμένα εκφράζει το συναίσθημα της χαρμόλυπης.

Ξέρω ότι έχετε κατοικήσει για αρκετούς μήνες στη Γροιλανδία,αυτό συνέβη επίτηδες για να αντλήσετε έμπνευση;
Joe:
Σίγουρα δεν ήταν αυτός ο κύριος λογος του ταξιδιού μας αν στο τέλος αποδείχτηκε ότι αποτέλεσε μία σημαντικη πήγη εμπειριών και έμπνευσης. Ο βασικός μας λόγος ήταν η ανάγκη να δραπετεύσουμε από το δυτικό τρόπο ζωής και να βιώσουμε κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι εκεί κατανόησα την ιδέα της ζωής και του θανάτου, κάτι συνταρακτικό που μπόρει να σε αλλάξει ριζικά.
 
Οι ζωντανές σας εμφανίσεις ακούγονται και “δείχνουν” κιόλας, με την χρήση κουστουμιών μεταμφίεσης, αρκετά “ατμοσφαιρικές”. Θέλετε να αναπαραστήσετε κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα-vibe και αν ναι, γιατί;
Clare:
Όταν ξεκινήσαμε να παρουσιαζόμαστε ζωντανά ως THTH δεν περνούσε καν από τη σκέψη μας να φοράμε τα καθημερινά μας ρούχα, θέλαμε να παρουσιαζόμαστε ως “κάτι άλλο” . Μερικές φορές χρησιμοποιούσαμε ειδικό φωτισμό η ακόμα και γλυπτά. Αλλα τώρα που έχουμε στη σύνθεσή μας και ντράμερ, άλλαξε ο τρόπος σκέψης μας και συμπεριφερόμαστε περισσότερο ως μπάντα. Γενικότερα το να δημιουργούμε και οπτικό θέαμα είναι κάτι σημαντικό για εμάς αλλά τα αποτελεσματα ποικίλουν από χώρο σε χώρο. Έχω πόλλες ιδέες σχετικά με αυτό αλλά θέλω να τις υλοποιήσω με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μ’ αρέσουν οι μισές δουλειές.

Γενικότερα που αναζητάτε την έμπνευση; Απ’ ότι έχω παρατηρήσει οι αναφορές σας στη φύση είναι αρκετά συχνές. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό;
Clare:
Ναι! Αυτό είνια αλήθεια! “Κλέβουμε” από την φύση όσο πιο πολύ μπορούμε.. Συνέχεια παρατηρώ πτηνά η ακόμα και έντομα για να κερδίσω κάτι απο αυτά είτε αφορά ήχους ,είτε κουστούμια μεταμφίεσης. Τα στοιχεία της φύσης που μας περιβάλλει ποτέ δεν απέτυχαν να με ενθουσιάζουν.

Όταν είστε σε περιοδεία, τι είναι αυτό που σας λείπει περισσότερο; Τι απολαμβάνετε πιο πολύ κατά την διάρκεια της περιοδείας;
Joe:
Μου λείπει η μοναχική ηρεμία του σπιτιού μου. Όταν περιοδευώ νιώθω σα να κάνω κάτι ακραίο αλλά και φυσικό συγχρόνως.Αυτό μου δίνει ενέργεια και ζωντάνια.
Clare: Μου λείπουν τα ινδικά χοιρίδια και η μυρωδιά του κρεβατιού μου.

Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσετε την δουλειά σας στην Ελλάδα; Έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν την Θεσσαλονίκη η κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας;
Clare:
Είμαστε φανς της Ελλάδας! Το φαγητό μόνο, θα αποτελούσε άνετα ένα κύριο λόγο επίσκεψης.Μ’ αρέσει η χροία της,το χρώμα της θάλασσας ακόμα κ τα κτήρια. Οι κάτοικοι, μου φαίνοται γεναιόδωροι και φιλόξενοι. Έζησα στη Κύπρο για ενάμιση χρόνο. Μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση ο τρόπος ζωής τους, η γλώσσα, οι μυρωδιές των μπαχαρικών. Απόλαυσα ιδιαίτερα την άνοιξη. Εκείνη την περίοδο ταξιδέψαμε στην Πελλοπόνησο και μείναμε σε ένα μικρό χωριό,το Καστόρι,στα βουνά που βρίσκονται γύρω απο την Σπάρτη. Την Θεσσαλονίκη δεν την έχουμε επισκεφτεί. Στην Μ. Βρεταννία έχει την φήμη της πολιτιστικής κοιτίδας και μ’ έχει ιντριγκάρει. Επίσης διάβασα σε ένα ταξιδιωτικό οδήγο ότι οι Αθηναίοι αποκαλούν τους Θεσσαλονικείς “Βούλγαρους”. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μου φάνηκε πολύ αστείο! Υπάρχει και μία ανάλογη προκατάληψη στη Μ. Βρεταννία μεταξύ των ανθρώπων του Βορρά και του Νότου. Νομίζω ότι απλά πρέπει να γελάς με τέτοιες γενικεύσεις.

Ποιό θα χαρακτηρίζατε ως το αγαπημένο σας άλμπουμ και γιατί;
Joe
: Μου είναι αδύνατο να απαντήσω. Προχθές ακούγαμε το “Melancholy and The Infinite Sadness” από τους Smashing Pumpkins. Πρόκειται περί εξαιρετικής δουλειάς.
Clare: Δεν έχω ιδέα. Αλλάζει κάθε εβδομάδα αλλά νομίζω οτι ποτέ δεν θα κουραστώ να απολαμβάνω το “Anonymous” των Tomahawk, το “Homogenic” της Bjork και το “Alice” του Tom Waits. Efharisto poli!

info
The horn and the hunt (live) + Ann Shenton (djset) στο Coo cafe bar
Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις
22.30
Τιμή εισόδου : 8 ευρώ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
8.7 ° C
10 °
5.6 °
47 %
1kmh
8 %
Πα
17 °
Σα
17 °
Κυ
9 °
Δε
13 °
Τρ
12 °