{ Εκδηλώσεις }

Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια, ομιλία στο Λαογραφικό μουσείο

Ομιλία της Andreea Foanene


Κατηγορίες: Διαλέξεις - Συζητήσεις - ομιλίες

Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια, ομιλία στο Λαογραφικό μουσείο

Χώρος: Λαογραφικό Μουσείο Θεσαλονίκης
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68, 54642
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Λαογραφικό Μουσείο Θεσαλονίκης
Τιμή: από 0.00

Πότε: 08/09/2019
Ώρα έναρξης: 12:00

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το (BAF) Balkan Art Festival 2019 παρουσιάζει την ομιλία “Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Andreea Foanene,

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το (BAF) Balkan Art Festival 2019 παρουσιάζει την ομιλία “Σύγχρονες Γυναίκες Καλλιτέχνες στα Βαλκάνια”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης  από την Andreea Foanene, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, Επιμελήτρια του Μουσείου Τέχνης της Τιμισοάρα Ρουμανίας και συν-επιμελήτρια του Balkan Art Festival.
Η ομιλία εστιάζει σε περιπτώσεις γυναικών καλλιτεχνών του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, οι οποίες ανέπτυξαν δράση κυρίως στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί ενδελεχώς από την ιστορία της τέχνης. Το κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και οι προσωπικές ιστορίες των γυναικών καλλιτεχνών διαμορφώνουν το πεδίο κατανόησης για την ανάπτυξη της γυναικείας παρουσίας στην σύγχρονη τέχνη.
 
Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Balkan Art Festival (BAF Contemporary) και της εικαστικής έκθεσης «Αναστοχασμοί της Παράδοσης», η οποία φιλοξενείται στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
 
Το Balkan Art Festival (BAF Contemporary) είναι ένας νέος καλλιτεχνικός θεσμός, με όραμα τη χαρτογράφηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής τοπογραφίας των Βαλκανίων. Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο καλλιτεχνών και φορέων προωθώντας τον δημιουργικό διάλογο και την εξωστρέφεια, καθώς και να συγκροτήσει ένα αρχείο καλλιτεχνών, καταγράφοντας τις αναδυόμενες εξελίξεις της σύγχρονης τέχνης στα Βαλκάνια. Το κύριο γεγονός του φεστιβάλ είναι η ετήσιά του έκθεση σύγχρονης τέχνης, που λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές πόλεις των Βαλκανίων κάθε φορά. Η κεντρική έκθεση συνοδεύεται από εκδόσεις, εργαστήρια, ανοιχτές διαλέξεις και συναντήσεις του δικτύου καλλιτεχνών και φορέων. 
 
To BAF δημιουργήθηκε ως εξέλιξη του RGB Balkan Arts Festival (Romania-Greece-Bulgaria), το οποίο δημιουργήθηκε από την Andreea Foanene, την Γεωργία Κουρκουνάκη και τον Γιώργο Ταξιαρχόπουλο και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Τέχνης, Ιάσιο (Ρουμανίας) ως έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Goethe και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης: Σόφια, Βουκουρέστι, Θεσσαλονίκη και Σαράγιεβο. Το Balkan Arts Festival διευρύνει το γεωγραφικό εύρος της αναζήτησής του και εντάσσει διεθνείς καλλιτέχνες, με ενδιαφέρον για τις εικαστικές αναζητήσεις στα Βαλκάνια.
 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Goethe και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης: Σόφια, Βουκουρέστι, Θεσσαλονίκη και Σαράγιεβο.
Συνεργάτες: Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Παλάτι Πολιτισμού του Ιασίου, Εβραϊκό Μουσείο του Βουκουρεστίου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο των Τιράνων, ΚάστροSturdzaτουMiclăușeni, Μουσείο Stefan Jäger,Jimbolia, ΠαλάτιΠολιτισμούTârgu Mureș, ΦωτογραφικόΚέντροΘεσσαλονίκης, Art Touching, Avant Post, BCUT, GEYC, MyMuseum, STUP. 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ