{ Υγεία }

Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης: «Πλημμελής η παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς»


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης: «Πλημμελής η παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς»Ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ακόμα και στο Θεαγένειο

Για «πλημμελή παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς» κάνει λόγο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Ασθενείς μας αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για το κλείσιμο ραντεβού για θεραπείες και νοσηλεία και την έμμεση προτροπή που αντιλαμβάνονται για την αντιμετώπιση των ογκολογικών τους περιστατικών από τον ιδιωτικό τομέα υγείας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή και ζητείται η άμεση λήψη μιας σειράς μέτρων τόσο για την απρόσκοπτη νοσηλεία των ασθενών καρκινοπαθών όσο και των ασθενών που νοσούν από Covid και άλλες παθήσεις.

«Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνικές οχλήσεις για την ανεπάρκεια και την ελλιπή προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών στα Νοσοκομεία της πόλης μας, ακόμα και στο κατεξοχήν Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το Θεαγένειο», τονίζει ο Σύλλογος στην επιστολή του προς τον υπουργό, επισημαίνοντας πως η μεγάλη αύξηση ασθενών με Covid-19 και η ανάγκη νοσηλείας τους «δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της ομαλής αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενών και της υγείας τους».


Η επιστολή του Συλλόγου για την πλημμελή παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑΣ 65 -54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.2310241911

ΑΠ 3064/2971 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 26/11/2020
ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο Κικίλια Βασίλη
[email protected]
Κοιν: -Πολιτικά Κόμματα
-ΕΣΑΜΕΑ
-ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Πλημμελής παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς καρκινοπαθείς.
Κύριε Υπουργέ,
Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνικές οχλήσεις για την ανεπάρκεια και την ελλιπή προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών στα Νοσοκομεία της πόλης μας, ακόμα και στο κατεξοχήν Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το Θεαγένειο.
Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται μια πάρα πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με COVID-19 και η ανάγκη νοσηλείας τους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της ομαλής αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενών και της υγείας τους.
Έχουμε μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα Ογκολογικά τμήματα και κλινικές προς τα δημόσια νοσοκομεία που μετατρέπονται αποκλειστικά σε COVID με σχεδόν βέβαιο την αύξηση νοσηρότητας και θνητότητας του πληθυσμού από άλλες παθήσεις.
Ασθενείς μας αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για το κλείσιμο ραντεβού για θεραπείες και νοσηλεία και την έμμεση προτροπή που αντιλαμβάνονται για την αντιμετώπιση των ογκολογικών τους περιστατικών από το ιδιωτικό τομέα υγείας, αφού χειρουργεία αναβάλλονται και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον Καρκίνο, μιας και τα ογκολογικά περιστατικά θεωρούνται επείγοντα.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων δέχεται τεράστια πίεση με όλη αυτήν την κατάσταση, προσπαθεί να αντεπεξέλθει και με τους εκατοντάδες υγειονομικούς που νοσούν από COVID, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα διαχρονικά προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Σαν ασθενείς καρκινοπαθείς που βιώνουμε καθημερινά την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία σας καλούμε να πάρετε άμεσα μέτρα τόσο για την απρόσκοπτη νοσηλεία των ασθενών καρκινοπαθών όσο και των ασθενών που νοσούν από COVID και από άλλες παθήσεις. Συγκεκριμένα:
-Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
-Επίταξη του αναγκαίου ιδιωτικού τομέα της Υγείας και ένταξη του στην αντιμετώπιση της πανδημίας με όρους δημοσίου συμφέροντος
-Επισκευή και άνοιγμα του Λοιμωδών και 424 παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου για ενδεχόμενο 3ο κύμα COVID.
- Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, αφού ο προϋπολογισμός του 2021 είναι μειωμένος περί τα 700 εκ.ευρώ.
- Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
-Απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε εισαγωγή ασθενών στο νοσοκομείο αρνητικό test κορονοϊου.
-Επαναλειτουργία Προληπτικού Ελέγχου με rapid test για τους ασθενείς.
-Λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Σαριδάκης

Η Γενική Γραμματέας
Ανθούλα Ανδρεάδου

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ