{ Θέατρo }

Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη


Κατηγορίες: Θέατρο

Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη
Δωρεάν

Χώρος: Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Δήμου Πολίχνης
Διεύθυνση: Φιλίππου - Θ. Καριπίδη (πάρκο Κρύας Βρύσης) Πολίχνη, 56533
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Δήμου Πολίχνης
Τιμή: από 0.00

Πότε: 09/07/2019 - 12/07/2019
Ημέρες & Ώρες
Τρίτη: 21.30
Τετάρτη: 21.30
Πέμπτη: 21.30
Παρασκευή: 21.30

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνει Συνάντηση Ερασιτεχνικών θιάσων στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, στις 9, 10, 11, 12 Ιουλίου του 2019 και με ώρα έναρξης 21.30

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνει Συνάντηση Ερασιτεχνικών θιάσων στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη, στις 9, 10, 11, 12 Ιουλίου του 2019 και με ώρα έναρξης 21.30, προσφέροντας καλλιτεχνικό βήμα στους ερασιτέχνες δημιουργούς και στο κοινό της πόλης τη δυνατότητα να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο, στιγμές θεάτρου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της φετινής πρεμιέρας (Τρίτη 9 Ιουλίου), με την υπ αριθμώ 434/2019 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πολιτιστικός χώρος του Δήμου μας που περικλείεται από τις οδούς Θεοκλήτου Καρυπίδη και Φιλίππου στο Πάρκο της Κρύας Βρύσης, θα ονομαστεί «Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας Βρύσης Τάσος Πεζιρκιανίδης», προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντα συμπολίτη μας που μέσα από τη δράση του ως ηθοποιός υπηρέτησε την τέχνη του θεάτρου και προώθησε τη θεατρική παιδεία πανελλαδικά.

Πρόσκληση σε μια καταξιωμένη καλλιτεχνική δράση

O Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Αράπογλου προσκαλούν τους θεατρόφιλους στη θεσμοθετημένη εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1990 από τον πρώην Δήμο Πολίχνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Φιλοξενεί ερασιτεχνικά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από τις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Βασικοί στόχοι της Συνάντησης Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι
    η ανταλλαγή αντιλήψεων και γνώσεων για την θεατρική πράξη καθώς και ο διάλογος και η ανάπτυξη δεσμών και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων σε ότι αφορά τη δραματουργία και την προαγωγή του ερασιτεχνικού θεάτρου ως μέσου ποιοτικής συμμετοχικής έκφρασης και δημιουργικής επικοινωνίας,
    η δημιουργία ερεθισμάτων στους συνδημότες μας ώστε να έρθουν σε επαφή με τα θεατρικά δρώμενα και η ενεργή συμμετχοχή στη διαμόρφωσή τους,
    η ενδυνάμωση της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής και η προώθηση της τέχνης του θεάτρου.
Κατά την διάρκεια της ετήσιας αυτής δραστηριότητας πραγματοποιούνται βιωματικά σεμινάρια, αφιερώματα σε καλλιτέχνες του θεάτρου, εκθέσεις φωτογραφίας και θεατρικού υλικού, μουσικές εκδηλώσεις.
Έχουν φιλοξενηθεί στη διοργάνωση 224 ερασιτεχνικά σχήματα και 6 επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις που έφεραν σε επαφή τους θεατές με την τέχνη του θεάτρου και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, με άλλα σχήματα και καλλιτεχνικά ρεύματα καθώς και με κλασικούς και σύγχρονους Έλληνες και ξένους θεατρικούς συγγραφείς.

Το Πρόγραμμα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά
«Σιωπή. 3 Ιστορίες χωρίς λόγια»
Συγγραφική Ομάδα: Θεανώ Αμοιρίδου, Χρήστος Καραμούτας, Μαρία Λαμπριανίδου, Γιώργος Στρέμπλης, Μάγδα Τογκούρη, Γιάννης Φωτιάδης, Γιώργος Κολοβός.
Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019
Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων
«Φώταγας» του Δημήτρη Παρασκευόπουλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιάδης

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019
Θεατρική Ομάδα «Γυμνές Μάσκες» Ωραιοκάστρου
«Λίγη βότκα Μολότοφ…μετά την Διαθήκη»
Σάτιρα βασισμένη σε 7 μονόπρακτα θεατρικά έργα
Σκηνοθεσία- επιλογή έργων: Θέμης Μαυροπεραστής

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019
Θέατρο «In Art»
«Το μεγάλο μπέρδεμα» του Θανάση Πέντσου
Σκηνοθεσία : Μελίδου Νίκη

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9.30 μμ.
Η είσοδος είναι δωρεάν

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
2310 640244, 2313302 833

 Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης από την Πολίχνη

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης υπήρξε ηθοποιός με πολύχρονη θητεία στο Θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά.
Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές άξιων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.
Σπουδές: Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D? Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M.Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.
Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις:
Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.
Στο ελεύθερο θέατρο έπαιξε σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις:
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.
Συμμετείχε επίσης στις παραστάσεις: Πλούτος στο Θέατρο Αιγαίου, Ελένη στο Θέατρο του Νότου, Το χρήμα στο λαιμό σου στο Θέατρο Ακάδημος, Κούκου στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ο Φιάκας και Λα μοσκέτα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Δον Ζουάν, Ο Σέντζας, Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο στο Εθνικό Θέατρο, Αριστοφανειάδα (αποσπασματικές σκηνές από όλα τα έργα του Αριστοφάνη) στο Θέατρο «Τέχνης» και πολλά άλλα.
 Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.
Σε μια λιτή και απέριττη τελετή με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε το σεμνό συντοπίτη καλλιτέχνη Τάσο Πεζιρκιανίδη, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, ανοίγοντας έτσι και την αυλαία για την περσινή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Πολίχνης.
Ο ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε τη στιγμή που κάλεσε στη σκηνή τα συγγενικά του πρόσωπα, την αδερφή του Μαρία Πεζιρκιανίδου, Αντιπρόεδρο της ΙΡΙΣ και την οικογένειά της, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Άκη Αράπογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή και την Ομάδα Θεάτρου «Ομπρέλες», για την εξαιρετική έκθεση φωτογραφικού και θεατρικού υλικού, ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πορεία του Τάσου Πεζιρκιανίδη στον κόσμο της τέχνης.
Απευθυνόμενος στο κοινό και με αφορμή τις Ημέρες Θεάτρου του Δήμου Παύλου Μελά, αναφέρθηκε στο ερασιτεχνικό θέατρο, ένα χώρο δημιουργικότητας, ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, που πολλές φορές διαθέτει δυνάμεις οι οποίες διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους και μπορούν να εξελιχθούν.
Ο Τάσος “έφυγε” τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Μαΐου 2019.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ