Συνάντηση 50 εικαστικών στο «ΗΛΙΟΣ Art»!

Συνολικά 50 καλλιτέχνες που ο καθένας θα συμμετέχει με 1 έως 4 έργα, θα μας παρουσιάσουν την δουλειά τους, σε μια διοργάνωση που λαμβάνει χώρα για 4η φορά.

Φέτος, σε ένα κάπως διαφορετικό σκηνικό, αλλά συνεπείς στο εορταστικό πολιτιστικό ραντεβού, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) εξακολουθούν να δίνουν το δικό τους «παρών» στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.

Τηρώντας, φυσικά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των επισκεπτών από την πανδημία του κορωνοϊού, διοργανώνεται το 4ο ΗΛΙΟΣ Art, φέρνοντας κοντά εικαστικούς δημιουργούς και κοινό, σε μία αδιαμεσολάβητη ομαδική έκθεση, με Έλληνες και ξένους εικαστικούς που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας, άλλα και έξω απ’ αυτήν.

Πενήντα εικαστικοί παρουσιάζουν έργα σύγχρονης Τέχνης που φανερώνουν τη δυναμική και τις αναζητήσεις των καλλιτεχνών της πόλης μας. Ένας εικαστικός διάλογος με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής σε μια εκτεταμένη θεματική που περιλαμβάνει τον απόλυτο ρεαλισμό έως τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, την αναπαραστατική τέχνη έως την αφαίρεση, τις νέες εκφάνσεις της χαρακτικής έως την εννοιολογική τέχνη.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» και θα φιλοξενήσει έργα 50 εικαστικών δημιουργών -ο κάθε καλλιτέχνης συμμετέχει με 1 έως 4 έργα.

Η εικαστική αυτή πρόταση-παρέμβαση στα δυτικά της πόλης αποσκοπεί στην προώθηση ενός προσβάσιμου εικαστικού πεδίου, το οποίο θα ενισχύσει τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες, προβάλλοντας τις ιδιαίτερες δυνατότητες και δεξιότητες της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής.

► Info

«ΗΛΙΟΣ Art»!

Ημερομηνίες: 08/12/21 έως και τις 30/12/21

Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος»


Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι της Covid-19

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως