Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στο πειθαρχικό μητροπολίτες και ιερείς που δεν τήρησαν τις οδηγίες για τα Θεοφάνεια

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε, σήμερα 17/6 το μεσημέρι, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς. Ο Αρχιεπίσκοπος αφού πρωτίστως καλωσόρισε τον πρωθυπουργό, του ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο έργο του, ώστε να αντεπεξέλθει στα υπεύθυνα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Σαρμάς ευχαρίστησε για την υποδοχή και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο για την πρόσφατη ονομαστική του εορτή, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την προσφορά του στην Εκκλησία πολύ σημαντική. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευαγγέλιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ευχήθηκε η πίστη του λαού να είναι πάντα δυνατή.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για την ανάγκη της συναλληλίας και τόνισε ότι «καλούμαστε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε από όποια θέση μας τοποθετεί ο Θεός. Χρειάζονται, ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, η συνεργασία, η συναλληλία, ο σεβασμός της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου. Πολιτεία και Εκκλησία πολλές φορές το έχουν επιτύχει. ‘Αλλοτε, βέβαια, δεν το κατάφεραν. Ήρθαμε σε συγκρούσεις. Αυτό, όμως, δεν ωφελεί. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε τη συνεργασία μας. Ο ένας να βοηθάει και να σέβεται τον άλλον».


Ελλάδα | Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 | Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως