Συναυλία με ελληνική έντεχνη μουσική από  το Μουσικό Εργαστήρι Πυλαίας - Χορτιάτη

Συναυλία με ελληνική έντεχνη μουσική από το Μουσικό Εργαστήρι Πυλαίας - Χορτιάτη

Συναυλία ελληνικού τραγουδιού από το μουσικό εργαστήρι του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από δημαρχείο Παύλου Μελά), στις 20:30. Το μουσικό εργαστήρι του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη,  μία εννεαμελής καλλιτεχνική ομάδα από εθελοντές μουσικούς που την ενώνει η βαθιά αγάπη για τη μουσική, θα παρουσιάσει μια διαδρομή από το λαϊκό έως το έντεχνο τραγούδι των ημερών μας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού μεγάλων δημιουργών, έτσι όπως δημιουργήθηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα. 
 
Συμμετέχουν:
 
Τραγουδούν: Φωτεινή Παπάζογλου – Κων/τίνος Ταμτάκος –    Αλέξανδρος Τερεκίδης    
Μπουζούκι: Ανδρέας Αλεξόπουλος 
Κιθάρες: Νίκος Κονδυλίδης – Γιώργος Βεζύρης
Πλήκτρα: Βασίλης Μεντερτζής  
Κόντρα μπάσο: Κάστας  Γιαννακάκης 
Κρουστά: Δημήτρης Μητρούσης 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Καζάκης Ηρακλής 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
                
“Ζωντανεύοντας εικόνες του Βωβού Κινηματογράφου 
με συνοδεία πιάνου και σαξοφώνου”
 
Εικόνες από το Βωβό Κινηματογράφο ζωντανεύουν την Τρίτη 15/9 στο Πάρκο Σόλωνος (Άνω Ηλιούπολη) και την Τετάρτη 16/9 στην Πλατεία Μετεώρων (Πολίχνη) στις 20:00. Η ιδέα δημιουργίας του project ανήκει στον εκπαιδευτικό και δημιουργό του κοινωνικού κινηματογράφου στο σχολείο του,  Δημήτρη Παπαδόπουλο. 
Οι ταινίες – που επιλέχθηκαν και με το κοινωνικό νόημα που εμπεριέχουν – επενδύθηκαν μουσικά από τους  Παύλο Μιχαηλίδη (πιανίστα) και  Δημήτρη Τσέλιο (σαξοφωνίστα). Παρουσιάζονται “Οι περιπέτειες του Βιλλάρ” η παλαιότερη ελληνική ταινία (1924) που αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο της Αθήνας του μεσοπολέμου και αποσπάσματα από ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν ως φόρος τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως