ΣΟΔΘ

Συναυλία ΣΟΔΘ στη «Σπηλιά Καραϊσκάκη»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μνημείο Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς «Σπηλιά Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.

Μια μεγαλειώδη ιστορική και επετειακή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στο Μνημείο Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς «Σπηλιά Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.

Στη Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη, 80μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό και η Σχολική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ερμηνεία του αριστουργήματος του Χάυντν «Δημιουργία».

Πρόκειται για μια μουσική απεικόνιση των έξι ημερών της Δημιουργίας του Κόσμου, βασισμένη στο Πρώτο Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη Γένεση.

Τρείς (3) διακεκριμένους σολίστ, η Αγγλίδα σοπράνο Sophie Gallagher, ο Λιβανέζος τενόρος Joseph Dahdah και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger δίνουν πνοή στους χαρακτήρες των Αγγέλων αλλά και στο ζεύγος των πρωτόπλαστων, του Αδάμ και της Εύας στο ορατόριο του Ιωσήφ Χάυντν «Η Δημιουργία» που θεωρείτε ένα από τα εμβληματικότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία θα υλοποιηθεί με την συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τού Δήμου Μουζακίου, τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που το πρόγραμμά του επιμελείται ο Νίκος Ευθυμιάδης. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόγραμμα – Συντελεστές

Franz Joseph Haydn : «H Δημιουργία» (“Die Schöpfung”, 1798), Ορατόριο σε τρία μέρη για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα
Διεύθυνση Ορχήστρας: Χάρης Ηλιάδης
Sophie Gallagher, σοπράνο
Joseph Dahdah, τενόρος
Leonard Geiger, βαρύτονος
80μελή Χορωδία
Σχολική Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής

► Info

Συναυλία ΣΟΔΘ στη «Σπηλιά Καραϊσκάκη»

Ημερομηνία: Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 21.00

Είσοδος Δωρεάν

Στο Μνημείο Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς «Σπηλιά Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως