Συναυλία του γνωστού βιολονίστα Βαντίμ Ρέπιν με την Κ.Ο.Θ.

Συναυλία του γνωστού βιολονίστα Βαντίμ Ρέπιν με την Κ.Ο.Θ.

Στα πλαίσια των 45ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (Σ.Φ.Ε.Ι.) και του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μεγάλη συναυλία με τον παγκοσμίου φήμης Ρώσο βιολονίστα Βαντίμ Ρέπιν.
Ο πολύπλευρος βιρτουόζος συνδυάζει άριστα στις ερμηνείες του το πάθος με την τεχνική. Στην εμφάνιση του συνέπραξε με την Κ.Ο.Θ. στο μελωδικό και ιδιαιτέρως απαιτητικό κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του J. Sibelius, καθώς και στην αριστουργηματική συμφωνία αρ.1 σε ντο ελάσσονα του J. Brahms.

Λίγο πριν τη συναυλία, , όπου συναντήθηκε με τον ιδρυτή του, κ. Άγι Κυνηγόπουλο και με τη διευθύντρια του, κα Ναταλία Σουπονίτσκαϊα.
Στη συνέντευξή που έδωσε στην υπεύθυνη του καλλιτεχνικού τμήματος του Κέντρου, κα Μαρία Αρουσάνοβα, ο διάσημος μουσικός περιέγραψε με τα θερμότερα λόγια τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την Ελλάδα και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη. Τόνισε τη σημασία και την αξία των Κέντρων αυτών για τη διάδοση του ρωσικού πολιτισμού και την εξοικείωση των πολιτών με τη μεγάλη ρωσική κληρονομιά και ευχήθηκε στους ανθρώπους του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλή επιτυχία στη συνέχιση του ευγενούς έργου τους.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως