Συνεχίζονται και επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Μετά από μία ημέρα… ανάπαυσης, κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκαν (Κυριακή του Πάσχα), συνεχίζονται από σήμερα (3/5) Δευτέρα του Πάσχα κανονικά οι εμβολιασμοί για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 30 ετών, με τη συμμετοχή να αναμένεται μαζική, όπως κατέδειξαν και τα στοιχεία για όσους έκλεισαν ραντεβού τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού έχουν ήδη μπει οι ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-44 ετών, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, με περίπου 130.000 άτομα να έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους από τις πρώτες 24 ώρες.

Στο μεταξύ, από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών.

Γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία

Χρειάζεται πολλή προσοχή και γενικός εμβολιασμός του πληθυσμού για να ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοϊού, επισημαίνει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκτίμησε ότι όταν ένας πλήρως εμβολιασμένος πολίτης συναντήσει έναν άλλον πλήρως εμβολιασμένο, δεν θα υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστηρίζει πως τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι απόλυτα ασφαλή για τις εγκύους.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση, στο λογαριασμό του στο twitter, καλεί τους πολίτες να κλείσουν άμεσα ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως