Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Συνέδριο: Διεθνείς Επιπτώσεις του Πολέμου στην Ουκρανία

«Εις Μνήμην Ηλία Κουσκουβέλη» – Διεθνές Συνέδριο για τις Διεθνείς Επιπτώσεις του Πολέμου στην Ουκρανία

Τα Τμήματα των τεσσάρων ελληνικών Πανεπιστημίων με επιστημονικό αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις και το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων που αποτελεί τον φορέα δεκάδων Ελλήνων επιστημόνων του κλάδου, αποτίουν φόρο τιμής στην εμβληματική φυσιογνωμία και το έργο του αείμνηστου Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη, ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθώς και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο εις μνήμην του την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, με σκοπό να αναδείξουν τη συνεισφορά του εκλιπόντος στην ανάπτυξη της κοινότητας των Διεθνών Σχέσεων στην Ελλάδα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και το ερευνητικό και διδακτικό του έργο. Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας, στις 10 το πρωί, η «Αίθουσα Συνεδρίων» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα μετονομαστεί σε «Αίθουσα Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη», έπειτα από προηγηθείσα ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (CfIR-Gr), το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το διήμερο Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε και δίδαξε ο Ηλίας Κουσκουβέλης και το επιστημονικό αντικείμενο του Συνεδρίου θα είναι οι «Διεθνείς Επιπτώσεις του Πολέμου στην Ουκρανία», ένα φλέγον και επίκαιρο ζήτημα που απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Το θέμα θα εξετάσουν και θα αναλύσουν πάνω από 30 επιστήμονες – ομιλητές, από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, καλύπτοντας ζητήματα Διεθνών Σχέσεων, Στρατηγικής, Ασφάλειας, Οικονομίας, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

► Info

Διεθνείς Επιπτώσεις του Πολέμου στην Ουκρανία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά Πρόγραμμα Συνεδρίου εις μνήμην Ηλία Κουσκουβέλη

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως