Συνελήφθησαν 4 μέλη του «Ρουβίκωνα»

Συνελήφθησαν 4 μέλη του «Ρουβίκωνα»

Ανάμεσά τους, ένας παλιός «γνώριμος» της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει «πρωταγωνιστήσει» στην υπόθεση με την κλοπή ασπίδων από κλούβα των ΜΑΤ, καθώς και σε πορείες και καταλήψεις. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άρνηση δακτυλοσκόπησης.
 
Μετά την εισβολή που σημειώθηκε στις 08:10 το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας συνέλεξαν άμεσα περιφερειακά βίντεο, στα οποία αποτυπώνεται η είσοδός τους στο κτίριο και η φυγή τους μετά την επίθεση.
 
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, επτά μέλη του «Ρουβίκωνα», πάντως, από τους συνολικά 13 που συμμετείχαν στα επεισόδια, έχουν ταυτοποιηθεί.
Τα μέλη της αναρχικής ομάδας κατάφεραν να παρακάμψουν τον έναν και μοναδικό αστυνομικό με πολιτικά, να εγκλωβίσουν τους τρεις άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας και να προβούν στο καταστροφικό τους έργο.
 
Ακόμη και η ειδοποίηση και ενημέρωση των αστυνομικών δυνάμεων ήρθε καθυστερημένα, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν ανενόχλητοι χωρίς καμία σύλληψη ή προσαγωγή. Οι αξιωματικοί που ερευνούν και χειρίζονται τη δράση του «Ρουβίκωνα», έχουν κάνει δικογραφίες για όλες τις παρεμβάσεις της αναρχικής ομάδας.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως