Ντόπινγκ

Συνελήφθη γιατρός για ντοπάρισμα αθλητών

Συνελήφθη γιατρός στην Αττική που χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ και άλλες μη εγκεκριμένες θεραπειών σε αθλητές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η γιατρός, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.

Ανάμεσα στα θύματά της είναι και ο γνωστός Έλληνας μπασκετμπολίστας με διεθνή καριέρα, Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έχει ασκήσει και μήνυση σε βάρος της.

Η καριέρα του «πάγωσε», όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και μάλιστα είχε απευθυνθεί στη συγκεκριμένη γιατρό μετά από σοβαρό τραυματισμό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή επιθεωρητών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), συνελήφθη χθες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, γιατρός κατηγορουμένη για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.