Συνέντευξη Πρωθυπουργού: Τι είπε για τη Θεσσαλονίκη και τον κορωνοϊό, πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και τον εμβολιασμό

Συνέντευξη Πρωθυπουργού: Τι είπε για τη Θεσσαλονίκη και τον κορωνοϊό, πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και τον εμβολιασμό

Παρά την πρωτοφανή που δέχτηκε το ΕΣΥ τα νοσοκομεία μας αντέξανε, αντέχουν και θα εξακολουθούν να αντέχουν μέχρι να περάσει και το δεύτερο κύμα. Έχουμε μια καλύτερη εικόνα στη Θεσσαλονίκη”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον status fm και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση, συμπληρώνοντας ότι “Έρχονται δύσκολες μέρες.”
“Στη Μακεδονία η ένταση είναι στο μάξιμουμ. Το σύστημα λειτουργεί στα κόκκινα εδώ και εβδομάδες, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έβαλαν πλάτη» 
“Πήραμε τις δραστικές αποφάσεις να πάμε στο δεύτερο lockdown όταν καταλάβαμε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εκθετική άνοδο των κρουσμάτων. Ενδεχομένως να έπρεπε να έχουμε παρέμβει μια εβδομάδα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπήρχαν πολλές φωνές από την πόλη, που ζητούσαν lockdown”, είπε ο πρωθυπουργός. Μόλις είχαμε την εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους προσωρήσαμε στο  lockdown, δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη.
 
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα που να είναι αναξιοποίητη. Όποιος έχει ανάγκη περιθάλπεται, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  Η χώρα προμηθεύτηκε όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για να ανταποκριθεί. Θα έχουμε την πιο σύγχρονη υποδομη ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο και θα ειναι έτοιμη τον Φεβρουάριο.
 
Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πρέπει όλοι να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ενότητας. Αυτή η στείρα αντιπολίτευση σα να επιζητά την καταστροφή προκειμένου να βρει πολιτικό οξυγόνο, αυτό με ξεπερνά», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός είπε:
 
“Η μητέρα μου ήταν θύμα πολυομυελίτιδας, έμεινε τρία χρόνια στον γύψο, ύστερα από πολλαπλά χειουργεία. Μην ξεχνάμε το ρόλο των εμβολίων στην εξάλειψη ασθενειών.
 
Θα κάνω πρώτος το εμβόλιο δημόσια εγώ και η οικογένειά μου τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν το ίδιο.”
 
“Δεν θα κυκλοφορώ με το εμβόλιο στο χέρι και θα κυνηγάω κόσμο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.  Θα πρέπει να ξέρουν ότι αναλαμβάνουν μια ευθύνη όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και η ίδια η αγορά μπορεί να κάνει τη ζωή τους πιο δύσκολη, για παράδειγμα να μην μπορούν να ταξιδέψουν.
 
Καταλαβαίνω καλά την κούραση τον θυμό και τον φόβο του κόσμο ζητώ λίγη υπομονή ακόμα τα Χριστούγεννα, θα είμαστε πολύ αυστηροί και αποφύγετε τις συνάξεις στα σπίτια τόνισε. Θα κάνουμε πολύ διαφορετικά, με μία ακόμη οικογένεια μαζί, γιατί έτσι πρέπει να γίνει.”
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως