Συνεργεία άμεσης επέμβασης στη Θεσσαλονίκη - Τα σημεία που θα εποπτεύουν

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο υπεύθυνος της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ DION Ε.Ε κ. Διονύσης Διονυσόπουλος παρουσίασαν το πρωί της Πέμπτης 11.11.21 στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης τα δύο συνεργεία «άμεσης επέμβασης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για δύο οχήματα άμεσης επέμβασης σε τέσσερις κομβικούς οδικούς άξονες.
Τα δυο οχήματα θα βρίσκονται καθημερινά σε επιφυλακή για έκτακτα συμβάντα σε συγκεκριμένους οδικούς άξονες του δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας.
Είναι επανδρωμένα με τεχνικό συνεργείο, που βρίσκεται σε επιφυλακή όλες τις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων αργιών και εορτών και από τις 6.00’ το πρωί μέχρι τις 22.00’.

Αποστολή των συνεργείων είναι η άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση βλαβών ή την άρση επικίνδυνων καταστάσεων στους δρόμους που εποπτεύουν.

Περιπτώσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών:

– Ογκώδη και βαριά αντικείμενα στο οδόστρωμα.
-Νεκρά ή τραυματισμένα ζώα στο οδόστρωμα.
-Πτώση δένδρων ή ιστών στο οδόστρωμα.
-Ύπαρξη λάκκων ή σημειακών βλαβών στο ασφαλτικό οδόστρωμα.
-Ρύπανση οδοστρώματος από επικίνδυνες λόγω ολισθηρότητας ουσίες.
-Συσσώρευση φερτών υλών ή λίθων στο οδόστρωμα από καταπτώσεις πρανών.
-Κατεστραμμένα μεταλλικά στηθαία ασφαλείας και μέσα σήμανσης, τα οποία καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος.
-Καλύμματα φρεατίων που έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί.
-Τοπική συγκέντρωση επιφανειακού νερού ύστερα από έντονη βροχόπτωση ή καταστροφή υπογείου δικτύου.

Τα οχήματα πραγματοποιούν καθημερινά επιθεώρηση των δρόμων που ανέλαβαν να εποπτεύουν και βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβουν όποτε απαιτείται.

Το ένα από τα δύο οχήματα άμεσης επέμβασης εποπτεύει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέχρι τα Μουδανιά και όλο το μήκος του οδικού κυκλώματος της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπως επίσης και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστας – Αρναίας – Παλαιοχωρίου.

Συγκεκριμένα έχει στην ευθύνη του:

1.Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών συμπεριλαμβανομένων των παράπλευρων δρόμων από τον ισόπεδο κόμβο της Κ. Καραμανλή με Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο των Μουδανιών προς τα επαρχιακά κυκλώματα Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής.

2.Την επαρχιακή οδό Μουδανιών – Κυκλώματος Κασσάνδρας από τον ανισόπεδο κόμβο Μουδανιών με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Κασσανδρείας Χαλκιδικής. Εντάσσεται και το νέο τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία, όχι όμως το παλαιό, ενώ εξαιρούνται τα τμήματα στα οποία εκτελούνται έργα ανακατασκευής της οδού από την «Εγνατία Οδός ΑΕ».

3.Το οδικό τμήμα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» (γέφυρα Ανθεμούντα) μέχρι την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (ανισόπεδος κόμβος Προφήτη Ηλία).

4.Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστας – Αρναίας – Παλαιοχωρίου στο τμήμα από τα όρια του νομού Χαλκιδικής μέχρι τη διασταύρωση της Μ. Παναγιάς. Περιλαμβάνεται και το παλαιό και το νέο τμήμα.

Το δεύτερο όχημα εποπτεύει την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, από τον ανισόπεδο κόμβο με τον άξονα ΠΑΘΕ μέχρι τον κόμβο Κ13 (νοσοκομείο Άγιος Παύλος), αλλά και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου στην οδό Μοναστηρίου, προς Χαλκηδόνα, Γιαννιτσά και μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στο Μελίσσι (περιλαμβάνεται και το παλαιό και το νέο τμήμα).

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως