Συνετρίβη αεροπλάνο με 113 επιβαίνοντες  στην Κούβα - Βρέθηκαν 3 επιζώντες

Συνετρίβη αεροπλάνο με 113 επιβαίνοντες στην Κούβα - Βρέθηκαν 3 επιζώντες

Το αεροπλάνο, με 113 επιβαίνοντες, συνετρίβη σε ένα χωράφι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, λίγο μετά την απογείωσή του.    Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν ακόμα επιζώντα που όμως υπέκυψε στα τραύματά του κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο.    

Ο πρόεδρος της Κούβας Ντίας- Κανέλ, που έσπευσε στο σημείο της συντριβής, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων».   Ο πρόεδρος ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν εννέα μέλη πληρώματος, όλοι ξένης υπηκοότητας. Οι επιβάτες ήταν 104.Μεταξύ των επιβαινόντων, που ήταν όλοι ξένης υπηκοότητας, βρισκόταν ένα μωρό κάτω των δύο ετών και τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα Granma.   Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κούβας Presna Latina μετέδωσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης ετοιμάστηκαν να δεχθούν τους τραυματίες, ενώ τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.      

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αβάνα για την πόλη Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, συνετρίβη ανάμεσα στις κοινότητες Μπογιέρος και Σαντιάγο δε λας Βέγκας, σε μια περιοχή που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.