{ Τελευταία νέα }

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία - Τουλάχιστον 22 νεκροί


Κατηγορίες: Διεθνή

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία - Τουλάχιστον 22 νεκροίΣυνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία - Τουλάχιστον 22 νεκροί

Μεταγωγικό αεροπλάνο του ουκρανικού στρατού συνετρίβη απόψε στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες», ανακοίνωσαν οι εθνικές αεροπορικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, δύο από τους επιβαίνοντες επέζησαν ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι 4. Από τους δύο επιζώντες, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Το αεροπλάνο αυτό, τύπου Antonov-26, συνετρίβη κατά την προσγείωση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. "Εκτός από το πλήρωμα, φοιτητές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων του Χαρκόβου επέβαιναν σε αυτό. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, υπήρχαν 28 άτομα στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων 7 αξιωματικών και 21 στρατιωτών. Δυστυχώς, 22 άτομα πέθαναν, 2 επέζησαν (1 σε κρίσιμη κατάσταση), η τύχη των τεσσάρων αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη», ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ