Συνεχίζονται οι εγγραφές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» απο την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» απο την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Η τρίτη περίοδος ξεκινά τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εγγραφές για την τελευταία περίοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα», το οποίο για μία ακόμη χρονιά προσφέρει σε παιδιά ξένοιαστες μέρες με ατελείωτο παιχνίδι αλλά και πολλές εμπειρίες συνεργασίας.
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται στο καταπράσινο περιβάλλον της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τα παιδιά εξερευνούν, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν και προσεγγίζουν τη γη και την παραγωγή της. Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.
 
Η τρίτη περίοδος ξεκινά τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
 
Υπάρχουν τρία ηλικιακά επίπεδα για τα παιδιά που συμμετέχουν.  Το πρώτο επίπεδο αφορά προνήπια και  νήπια, το δεύτερο μαθητές από την Α έως τη Γ τάξη του Δημοτικού και το τρίτο επίπεδο από τη Δ τάξη του Δημοτικού έως την Α τάξη Γυμνασίου. Οι ομάδες, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στις ομάδες του 3ου επιπέδου (Δ, E, ΣΤ δημοτικού & Α γυμνασίου) ένα στέλεχος μιλά μόνο στα αγγλικά με στόχο την εξάσκηση των παιδιών στον προφορικό λόγο. 
 
Φέτος, ξεκίνησε και η εφαρμογή του προγράμματος με γλώσσα επικοινωνίας μόνο την αγγλική, για περιορισμένο αριθμό παιδιών μεγαλύτερα της Γ δημοτικού. Η θεματολογία και η υπόλοιπη οργάνωση παραμένουν ακριβώς οι ίδιες με το υπόλοιπο πρόγραμμα. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως