Θα βρείτε σε βαζάκια έτοιμο λεμονόπηγμα (Lemon Curd), μια αγγλική λιχουδιά, στις περισσότερες καλές υπεραγορές.
Συστατικά
48 μπισκότα Petit Beurre,
700 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), σε θερμοκρασία δωματίου,
1 βαζάκι (300 γρ. 1 φλ.) έτοιμο λεμονόπηγμα (Lemon Curd),
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
2 κουταλιές λικέρ λεμόνι (Limoncello) + 1 κουταλιά επιπλέον για το σιρόπι,
½ φλ. ζάχαρη,
2 λεμόνια περασμένα από μέτριο τρίφτη (το ξύσμα σε λεπτά μπαστουνάκια).
Βήματα
Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές λικέρ και το
λεμονόπηγμα (Lemon Curd) μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα και το κρατάτε στην άκρη.
Ετοιμάζετε το σιρόπι:
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπρίκι το ½ φλ. ζάχαρη με ½ φλ. νερό και την ανακατεύετε στη φωτιά
μέχρι να λιώσει.
Βήμα 2
Ύστερα, την αφήνετε να κοχλάσει χωρίς να την ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι
από τη φωτιά.
Βήμα 3
Ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά λικέρ λεμόνι.
Βήμα 4
Βάζετε πάνω σε μια μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος 12 μπισκότα
Petit Beurre Frou Frou, ανά δύο κατά πλάτος (6+ 6).
Βήμα 5
Τα ραντίζετε ή τα αλείφετε με λίγες κουταλιές σιρόπι για να υγραθούν ελαφρά και
απλώνετε απάνω το 1/3 από το μίγμα του τυριού κρέμας.
Βήμα 6
Ύστερα, βάζετε από πάνω μια δεύτερη στρώση μπισκότα, τα ραντίζετε με σιρόπι
και βάζετε πάνω το ½ από το υπόλοιπο μίγμα τυριού κρέμας και επαναλαμβάνετε
ακόμη μια φορά το ίδιο με το τελευταίο μίγμα τυριού κρέμας.
Βήμα 7
Τελειώνετε το γλυκό σκεπάζοντάς το με μπισκότα.
Βήμα 8
Καλύπτετε τον κορμό με πλαστική μεμβράνη και τον κρατάτε στο ψυγείο για
μίνιμουμ 3 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ.
Βήμα 9
Για να τον σερβίρετε, τον γαρνίρετε με ξύσματα λεμονιού και τον κόβετε σε 6 μερίδες.
Πηγή xrysessyntages.com