Συνταγή για μπακαλιάρος τηγανισμένο με κουρκούτι

Συνταγή για μπακαλιάρο τηγανισμένο με κουρκούτι

Ο μπακαλιάρος έχει σήμερα την τιμητική του! Μια εύκολη συνταγή για το εθνικό μας φαγητό λόγω της ημέρας!
1 φύλλο μπακαλιάρου ( κομμένο σε μερίδες και ξαρμυρισμένο για 24-48 ώρες σε λεκάνη με νερό)
Για το κουρκούτι χρειαζόμαστε:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσης
1 κουτάκι μπύρα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε και ενδιάμεσα ρίχνουμε την μπύρα ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια με το νερό που ρίχνουμε σιγα σιγά στο μίγμα το αραιώνουμε ώστα να μην είναι πολύ σφικτό
Το μίγμα μας είναι έτοιμο
Βουτάμε καλά το κάθε κομμάτι του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και κατόπιν το ρίχνουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι.  Γυρνάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για να ψηθούν ομοιόμορφα και από την άλλη. Βγάζοντας το μπακαλιάρο μπορούμε να τον αφήσουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι. Συνοδεύεται με σκορδαλιά (διαβάστε εδώ συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά στο γουδί)
Διαβάστε επίσης
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε