{ Life }

Συνταγή για σούπερ κολοκυθόπιτα αλμυρή από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο

 

Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Συνταγή για σούπερ κολοκυθόπιτα αλμυρή από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο



Συνταγή για κολοκυθόπιτα αλμυρή από το Openlab Μπουγατσοποιείο το πρώτο ανοιχτού τύπου εργαστήριο παρασκευής μπουγάτσας και πίτας που λειτουργεί στην Ελλάδα

Η συνταγή για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή είναι από το παραδοσιακό Openlab Μπουγατσοποιείο που είναι το πρώτο ανοιχτού τύπου εργαστήριο παρασκευής μπουγάτσας και πίτας που λειτουργεί στην Ελλάδα και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Και αν θέλετε πριν ετοιμάσετε από τη συνταγή, να δοκιμάσετε άμεσα αυτή τη νοστιμότατη κοτόπιτα, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο  697 706 6836  και είτε να πάρετε μια έτοιμη για να τη ψήσετε στο φούρνο του σπιτιού σας, είτε να ζητήσετε να σας την ετοιμάσουν και να περάσετε να περάσετε να τη πάρετε από το Openlab Μπουγατσοποιείο. Η συνταγή είναι εποχική για όσο υπάρχει νωπή κολοκύθα κίτρινη

Συνταγή για κολοκυθόπιτα αλμυρή

1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο ή σφολιάτα (ιδανικά μπορείτε να περάσετε και να σας πάρετε το χειροποίητο φύλλο του Openlab Μπουγατσοποιείου)

1.200 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα τεμαχισμένη σε κυβάκια
125 γραμμάρια βούτηρο
1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και τραχανά)
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1/2 κιλου φέτα τριμένη
3 αυγά χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
(άλλες συνταγές βάζουν μέσα και κρεμμύδια, δυόσμο, άνιθο, μαιντανό, ανάλογα τα προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Η συνταγή που σας δίνουμε αναδεικνύει περισσότερο την κολοκύθα)

Εκτέλεση συνταγής κοτόπιτας

► Α μέρος της διαδικασίας - ετοιμάζουμε τη γέμιση
-  Σωτάρουμε τα κομματάκια της κολοκύθας μέσα στο βούτηρο μέχρι να μαραθούν
-  Μολις γίνουν σαν πολτός, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
- Αφούν πάρουν μια βράση, προσθέτουμε λίγο- λίγο το σιμιγδάλι ή τον τραχανά και ανακατέβουμε συνέχεια μέχρι να πήξει
-  Αποσύρουμε από τη φωτιά το μίγμα και το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει
-  Στο μίγμα προσθέτουμε το τριμένη τυρί και τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει
-  Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση μας είναι πλέον έτοιμη
-  Σε αυτή τη φάση μπορεί όποιος θέλει να προσθέσει τα μυρωδικά της αρεσκείας του

► Β μέρος της διαδικασίας
- Προθερμένουμε τον φούρνο
- Βουτυρώνουμε τον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο ταψί, έτσι ώστε να να προεξέχει λίγο
- Βάζουμε τη γέμιση
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο
- Διπλώνουμε με το κάτω φύλλο για να κλείσουμε τη πίτα
- Τη χαράζουμε και την αλείφουμε με σπορέλαιο
- Ψηνουμε σχεδόν για 1 ώρα στους 180° 
Καλή επιτυχία!!!
 

Open Lab Μπουγατσοποιείο  στην Θεσσαλονίκη
Το Open Lab βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στην περιοχή της Καμάρας, τη διάσημη φοιτητογειτονιά της Θεσσαλονίκης.  Λίγα μέτρα πιο πάνω από τη Ροτόντα, Αρμενοπούλου 30

Δείτε τι μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν για να παραλάβετε

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ